Γιατί να κάνεις αποτοξίνωση εάν αγαπάς τα αλμυρά - AllYou.gr

Search

 

Γιατί να κάνεις αποτοξίνωση εάν αγαπάς τα αλμυρά


Μήπως είσαι salt junkie και δεν το ξέρεις;

10 Ιανουαρίου 2019
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

 
Μπα, όχι εγώ, θα σκεφτείς. Αφού βάζω ελάχιστο αλάτι στο φαγητό μου. Και πολύ καλά κάνεις αφού το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών, ανεβάζει την πίεση, και τελικά δεν είναι και τόσο αθώο όσο φαίνεται.

Και το χειρότερο; Βρίσκεται κρυμμένο εκεί που δεν το περιμένεις: στο ψωμί, στα αλλαντικά, στα τυριά, στα δημητριακά, στα φρούτα, στα λαχανικά, ακόμη και στα γλυκά. Αν είναι δυνατόν!

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Κόψε το αλάτι γιατί προκαλεί υπέρταση η οποία οδηγεί αργά και ύπουλα σε σοβαρότερα προβλήματα όπως το εγκεφαλικό.

Και εάν ακόμα είσαι νέα, μην ξεχνάς πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Και εδώ μιλάμε για μια ουσία η οποία σε εθίζει.

Πόσο αλάτι όμως επιτρέπεται να τρως;
Η ποσότητα αλατιού που επιτρέπεται να καταναλώνεις σε καθημερινή βάση είναι μόλις ένα κουταλάκι του γλυκού, δηλαδή περίπου 6 γραμμάρια. Φυσικά και οι περισσότερες από μας τρώμε πολλά κουταλάκια παραπάνω.      

Τι να κάνεις:
Περιόρισέ το! Εκτός από το αλάτι στο μαγείρεμα που μπορείς να αντικαταστήσεις με μυρωδικά, έχε το νου σου στις ετικέτες των τροφίμων για τις λέξεις αλάτι, νάτριο, sodium. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: To eat or not to eat?

Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα

Ημικρανία Alert!

Αυτές τις 3 τροφές πρέπει να αποφύγεις, για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο