Δείπνο με φίλους!

Ήξερες ότι οι διατροφικές επιλογές τους επηρεάζουν και τις δικές σου; 

Μαρία Μυλωνά

Αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου, προτίμησε να βγαίνεις με φαγητό με τους πιο… λιτοδίαιτους της παρέας σου. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από νέα αμερικανική έρευνα, που έδειξε ότι τείνουμε να παραγγέλνουμε ότι και οι άνθρωποι με τους οποίους είμαστε στο τραπέζι. 

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, με επικεφαλής την Δρ Μπρέννα Έλλισον, ανέλυσε τις παραγγελίες 1.459 εθελοντών που είχαν φάει ανά ομάδες.  Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως τα άτομα που γευμάτιζαν στο ίδιο τραπέζι έτειναν να διαλέγουν κύρια πιάτα που δεν ήταν ακριβώς ίδια, αλλά άνηκαν στην ίδια κατηγορία. Για παράδειγμα, αν ένας είχε παραγγείλει μπιφτέκι με μανιτάρια, κάποιος άλλος είχε παραγγείλει μπιφτέκι με μπλε τυρί. 

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, «Θέλουμε να διαφέρουμε από τους φίλους μας, αλλά όχι πολύ. Οι φίλοι παίζουν ρόλο στο τι παραγγέλνουμε εν μέρει επειδή οι άνθρωποι έχουμε μια φυσική τάση να θέλουμε να ανήκουμε σε μια ομάδα. Επίσης, επειδή υπήρχαν τόσες πολλές επιλογές στο μενού, οι συμμετέχοντες στο πείραμα έτειναν να ακούνε τις παραγγελίες των φίλων τους και έτσι δεν χρειαζόταν να διαβάσουν ολόκληρο τον κατάλογο». 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares