Skip to main content

FOOD

Φάε αργά, χάσε περισσότερο!

Νέα μελέτη το επιβεβαιώνει.


Μαρία Μυλωνά

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics έρχεται να επιβεβαιώσει την πάγια οδηγία των διαιτολόγων για να τρώμε αργά. 

Πιο συγκεκριμένα, 70 άτομα, εκ των οποίων 35 ήταν φυσιολογικού σωματικού βάρους και 35 υπέρβαρα και παχύσαρκα, κλήθηκαν να καταναλώσουν σε δυο ημέρες γεύματα κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Μερικά από αυτά ήταν με αργό ρυθμό, άνω των 22 λεπτών, και τα υπόλοιπα με πιο γρήγορο ρυθμό, της τάξεως δηλαδή των εννέα λεπτών. Από τα αποτελέσματα της μελέτης φάνηκε ότι στα «αργά» γεύματα υπήρξε μείωση των θερμίδων που καταναλώθηκαν. Η μείωση αυτή ήταν κατά 88 θερμίδες στα άτομα φυσιολογικού βάρους και κατά 58 θερμίδες στα άτομα μη φυσιολογικού βάρους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ένας πιθανός λόγος μπορεί να είναι το ότι η πιο «αργή» διατροφή επιτρέπει στους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται καλύτερα τα συναισθήματά της πείνας και της πληρότητας. Επίσης, το αργό φαγητό φάνηκε να οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης νερού και πιο γρήγορο αίσθημα κορεσμού στο στομάχι.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 εναλλακτικές λύσεις για τον καφέ και το απογευματινό σου boost ενέργειας

Αν χρειάζεσαι μια δόση ενέργειας που δεν θα σου στερήσει τον βραδινό σου ύπνο, να τι μπορείς να καταναλώσεις.

FOOD

6 φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου που βοηθούν στην αντιγήρανση

Τι μπορείς να καταναλώσεις για δέρμα που λάμπει και σφύζει από ζωντάνια

FOOD

Πώς αυτό το κοινό μπαχαρικό τονώνει το ανοσοποιητικό σύμφωνα με την επιστήμη

Νέα έρευνα λέει ότι το τζίντζερ μπορεί να ωφελήσει άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 συμβουλές για να κρατήσετε το περιττό δράμα έξω από τη σχέση σας

Να ποιες συμβουλές ακολουθούν τα ζευγάρια για την αρμονική συμβιώσή τους.

BEAUTY TIPS

Viva México Nails: Ένα μανικιούρ εμπνευσμένο από τον ζωγράφο Pedro Coronel

Ανανέωσε τα νύχια σου με αυτήν την όμορφη ιδέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας: