Κάτι και να καίει… το μυστικό της αιώνιας νεότητας είναι πιο «πικάντικο» από ό,τι νομίζεις

Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο για να ζουν περισσότερο οι άνθρωποι και η απάντηση βρίσκεται στο τσίλι! 

Αγγελική Λάλου

chilli

Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο για να ζουν περισσότερο οι άνθρωποι και η απάντηση βρίσκεται στο τσίλι! Μια νέα μελέτη θα παρουσιαστεί στις επιστημονικές εισηγήσεις του συνεδρίου του American Heart Association 2020 με «καυτά» στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή καρδιαγγειακές παθήσεις όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν τσίλι.

Έπειτα από ανάλυση 570.000 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν και έχοντας διεξαγάγει 4.729 έρευνες, οι επιστήμονες παρήγαγαν τέσσερις μοναδικές μελέτες σχετικά με τη δύναμη των πιπεριών τσίλι. Τι ανακάλυψαν λοιπόν;

Η επιστήμη γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τη δύναμη της καψαϊκίνης (τι δίνει στις πιπεριές το μπαχαρικό τους) και τις δυνατότητές της όσον αφορά το να είναι αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και να έχει ρυθμιστικό αποτέλεσμα στη γλυκόζη του αίματος. Οι ερευνητές πηγαίνουν αυτές τις γνωστές ιδιότητες ένα βήμα παραπέρα συγκρίνοντας τα αρχεία εκείνων που κατανάλωναν τακτικά τσίλι με εκείνους που το έκαναν σπάνια ή που δεν το έκαναν ποτέ.

Όσοι έτρωγαν πιπεριά τσίλι είχαν σχετική μείωση κατά 26% στην καρδιαγγειακή θνησιμότητα, σχετική μείωση 23% στη θνησιμότητα από καρκίνο και 25% σχετική μείωση στη θνησιμότητα όλων των αιτιών.

chillii

«Ήμασταν έκπληκτοι που διαπιστώσαμε ότι σε αυτές τις προηγουμένες δημοσιευμένες μελέτες, η τακτική κατανάλωση πιπεριού τσίλι συσχετίστηκε με μια συνολική μείωση του κινδύνου όλων των αιτιών, της CVD και της θνησιμότητας από καρκίνο», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Bo Xu, MD, καρδιολόγος του Cleveland Clinic, του Οχάιο.

«Ωστόσο, οι ακριβείς λόγοι και οι μηχανισμοί που μπορεί να εξηγήσουν τα ευρήματά μας είναι προς το παρόν άγνωστοι. Επομένως, είναι αδύνατο να πει κανείς ότι η κατανάλωση περισσότερου πιπεριού τσίλι μπορεί να παρατείνει τη ζωή και να μειώσει τους θανάτους, ειδικά από καρδιαγγειακούς παράγοντες ή καρκίνο. Απαιτείται περισσότερη έρευνα, ειδικά στοιχεία από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες για την επιβεβαίωση αυτών των προκαταρκτικών ευρημάτων».

Ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά άγνωστα στοιχεία, το να προσθέσεις λίγο επιπλέον πιπέρι τσίλι στο φαγητό σου δεν θα μπορούσε να σε βλάψει και σίγουρα θα δώσει έναν πικάντικο τόνο στο δείπνο σου.

 

 

Πηγή: botrini.gr

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares