Skip to main content

FOOD

Κάτι και να καίει… το μυστικό της αιώνιας νεότητας είναι πιο «πικάντικο» από ό,τι νομίζεις

Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο για να ζουν περισσότερο οι άνθρωποι και η απάντηση βρίσκεται στο τσίλι! 



chilli

Οι ερευνητές μπορεί να έχουν βρει έναν τρόπο για να ζουν περισσότερο οι άνθρωποι και η απάντηση βρίσκεται στο τσίλι! Μια νέα μελέτη θα παρουσιαστεί στις επιστημονικές εισηγήσεις του συνεδρίου του American Heart Association 2020 με «καυτά» στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή καρδιαγγειακές παθήσεις όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν τσίλι.

Έπειτα από ανάλυση 570.000 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν και έχοντας διεξαγάγει 4.729 έρευνες, οι επιστήμονες παρήγαγαν τέσσερις μοναδικές μελέτες σχετικά με τη δύναμη των πιπεριών τσίλι. Τι ανακάλυψαν λοιπόν;

Η επιστήμη γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τη δύναμη της καψαϊκίνης (τι δίνει στις πιπεριές το μπαχαρικό τους) και τις δυνατότητές της όσον αφορά το να είναι αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και να έχει ρυθμιστικό αποτέλεσμα στη γλυκόζη του αίματος. Οι ερευνητές πηγαίνουν αυτές τις γνωστές ιδιότητες ένα βήμα παραπέρα συγκρίνοντας τα αρχεία εκείνων που κατανάλωναν τακτικά τσίλι με εκείνους που το έκαναν σπάνια ή που δεν το έκαναν ποτέ.

Όσοι έτρωγαν πιπεριά τσίλι είχαν σχετική μείωση κατά 26% στην καρδιαγγειακή θνησιμότητα, σχετική μείωση 23% στη θνησιμότητα από καρκίνο και 25% σχετική μείωση στη θνησιμότητα όλων των αιτιών.

chillii

«Ήμασταν έκπληκτοι που διαπιστώσαμε ότι σε αυτές τις προηγουμένες δημοσιευμένες μελέτες, η τακτική κατανάλωση πιπεριού τσίλι συσχετίστηκε με μια συνολική μείωση του κινδύνου όλων των αιτιών, της CVD και της θνησιμότητας από καρκίνο», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Bo Xu, MD, καρδιολόγος του Cleveland Clinic, του Οχάιο.

«Ωστόσο, οι ακριβείς λόγοι και οι μηχανισμοί που μπορεί να εξηγήσουν τα ευρήματά μας είναι προς το παρόν άγνωστοι. Επομένως, είναι αδύνατο να πει κανείς ότι η κατανάλωση περισσότερου πιπεριού τσίλι μπορεί να παρατείνει τη ζωή και να μειώσει τους θανάτους, ειδικά από καρδιαγγειακούς παράγοντες ή καρκίνο. Απαιτείται περισσότερη έρευνα, ειδικά στοιχεία από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες για την επιβεβαίωση αυτών των προκαταρκτικών ευρημάτων».

Ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά άγνωστα στοιχεία, το να προσθέσεις λίγο επιπλέον πιπέρι τσίλι στο φαγητό σου δεν θα μπορούσε να σε βλάψει και σίγουρα θα δώσει έναν πικάντικο τόνο στο δείπνο σου.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό