Χάπι-end στο παραπανίσιο βάρος; Αμέ!

Με μία νέα δραστική ουσία. 

Μαρία Μυλωνά

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν σταματά να ψάχνει τρόπους για την απώλεια του παραπανίσιου σωματικού βάρους, που στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, συνδέεται με πολλές, σοβαρές ασθένειες.

Έτσι Αμερικανοί ερευνητές δοκίμασαν ένα νέο φάρμακο σε ποντίκια και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ουσία δρα στα έντερα και μιμείται τις σωματικές διαδικασίες που συμβαίνουν μετά την κατανάλωση γεύματος από ένα ζώο. Ως αποτέλεσμα, οι ποντικοί που κατανάλωσαν το φάρμακο έκαψαν θερμίδες, για να κάνουν χώρο για τις φανταστικές θερμίδες που δεν κατανάλωσαν στην πραγματικότητα, αναφέρει η έρευνα στο περιοδικό «Nature Medicine».

Ο Ronald Evans από το Salk Institute for Biological Studies στο La Jolla στην Καλιφόρνια δήλωσε ότι το φάρμακο στέλνει τα ίδια σινιάλα που συνήθως εμφανίζονται όταν τρώμε μεγάλη ποσότητα τροφής, επομένως ο οργανισμός αρχίζει να βρίσκει χώρο για να το αποθηκεύσει. Το φάρμακο ενεργοποιεί μοριακό διακόπτη που απελευθερώνει χολικά οξέα στα έντερα αντιδρώντας στην τροφή. Φαίνεται, μάλιστα, να έχει λιγότερες παρενέργειες από άλλα παρόμοια, επειδή παραμένει στα έντερα αντί να κυκλοφορεί στο αίμα επηρεάζοντας όλον τον οργανισμό.

Στα πειράματα οι ερευνητές έδωσαν σε παχύσαρκους ποντικούς καθημερινή δόση fexaramine για 5 εβδομάδες. Ανακάλυψαν ότι οι ποντικοί σταμάτησαν να παχαίνουν. Παράλληλα, μειώθηκαν τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα και προκλήθηκε συσσώρευση καφέ λίπους, που βοηθά στην καύση ενέργειας.

Όταν οι κλινικές μελέτες γίνουν και σε ανθρώπους, με τα ίδια ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τότε το φάρμακο θα πάρει τη θέση του στα ράφια των φαρμακείων. Μέχρι τότε, όμως, μπορεί να περάσουν από δύο έως πέντε χρόνια.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/  

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares