Skip to main content

FOOD

Ιδανικό βάρος και σωστή διατροφή

Δύο νέα βιβλία που θα γίνουν τα εργαλεία σου για να πετύχεις τους στόχους της ζυγαριάς αλλά και της υγείας σου



Το καλοκαίρι είναι ενδεχομένως η εποχή που σε ωθεί να αναθεωρήσεις τη σχέση σου με το σώμα, το βάρος, τη διατροφή και, ίσως, γενικότερα τη στάση ζωής σου. Ειδικά αυτό το καλοκαίρι, που έρχεται έπειτα από ένα περίεργο συναισθηματικά χρονικό διάστημα, με τις συνέπειες της πανδημίας να είναι ορατές σε πολλά επίπεδα της καθημερινότητάς σου, οι υγιεινές σου συνήθειες τίθενται υπό νέο πρίσμα. Ωστόσο τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα, τα αέρινα και ανοιχτόχρωμα καλοκαιρινά ρούχα, αλλά και η ζέστη που σε παρακινεί σε πιο ανάλαφρες διατροφικές επιλογές είναι έτσι κι αλλιώς στοιχεία που κάνουν το καλοκαίρι την ιδανική περίοδο για να βάλεις νέους στόχους.

Για να μη βρεθείς όμως στη γνωστή διαδικασία του «αρχίζω – σταματώ – πελαγώνω», σου βρήκαμε δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που ανάλογα με το ποιες είναι οι ανάγκες σου θα σε βοηθήσουν να καταστρώσεις ένα σχέδιο στα μέτρα σου, ώστε να είναι εύκολο να το ακολουθήσεις με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

 

Το πρώτο βιβλίο έχει τον τίτλο «Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου: Ένας πρωτότυπος οδηγός για να ξεκλειδώσεις μυαλό και σώμα». Είναι γραμμένο από τον  συγγραφέα των best sellers «Διατροφική νοημοσύνη» και «THIN… positive» και αποτελεί ένα γνωστικό ταξίδι που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όσα πίστευες μέχρι σήμερα για τον ρόλο της διατροφής και της άσκησης. Ο διαιτολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας, Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity, με το βιβλίο «Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου» ολοκληρώνει την τριλογία σχετικά με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής και τη διαχείριση του βάρους, αποκαλύπτοντας όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά του για το πώς ο καθένας μπορεί να πετύχει το δικό του «μαγικό βάρος».

Το δεύτερο βιβλίο είναι ιδανικό για σένα αν αναζητάς τη μία και μοναδική καλύτερη δίαιτα του κόσμου. Σε αυτό θα βρεις τη δική σου μοναδική δίαιτα στο μεγάλο ταξίδι προς τη συνολική υγεία και ευημερία. Για τον μυθικό Οδυσσέα η αναζήτηση της Ιθάκης ήταν μονόδρομος. Έτσι και για σένα η αναζήτηση της ευημερίας θα πρέπει να είναι μονόδρομος. Η Δάφνη Δ. Γαλάνη έγραψε αυτό το βιβλίο πριν από τρία χρόνια. Η ίδια σημειώνει χαρακτηριστικά: «Όταν το ολοκλήρωσα αναρωτιόμουν αν η έκδοσή του θα βοηθούσε κατ’ αρχάς τους μελλοντικούς σπουδαστές της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disorders του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών να κατανοήσουν τη φύση των διατροφικών διαταραχών και, κατά δεύτερον, αν θα προέτρεπε άτομα με διατροφικές διαταραχές να αναζητήσουν βοήθεια από τους ειδικούς ώστε να θεραπευτούν».

Ο σκοπός αυτός αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής της. Οι αναστολές της εξανεμίστηκαν όταν συνειδητοποίησε πως εδώ και καιρό έχει θεραπευτεί. Οι διατροφικές διαταραχές είναι πλέον παρελθόν, ένα κομμάτι της ζωής της που την καθόρισε, όμως δεν την προσδιορίζει στο παρόν και δεν θα ορίζει το μέλλον της. Την εμπειρία και τη γνώση της από αυτό το πολύτιμο ταξίδι μοιράζεται με τους αναγνώστες του βιβλίου  «Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου:  Το χρονικό μιας θεραπείας διατροφικής διαταραχής», που γράφτηκε υπό την επίβλεψη του διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα.

Τώρα μπορούν τα βιβλία αυτά να γίνουν δικά σου αν είσαι τυχερή και αν μπεις στη σελίδα του AllYou.gr στο facebook και πάρεις μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department