Skip to main content

FOOD

6 τρόποι να αντιμετωπίσεις τις λιγούρες πριν από την περίοδο

Νεύρα, αϋπνίες, κόπωση και φουσκώματα είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που προειδοποιούν κάθε μήνα για την έλευση της περιόδου.



Νεύρα, αϋπνίες, κόπωση και φουσκώματα είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που προειδοποιούν κάθε μήνα για την έλευση της περιόδου. Ευτυχώς η διατροφή μπορεί να γίνει σύμμαχος των γυναικών στην αντιμετώπισή τους αλλά και στον περιορισμό των θερμίδων, δεδομένου ότι στην προεμμηνορροϊκή φάση η θερμιδική πρόσληψη συνήθως εκτοξεύεται (σύμφωνα με μια μελέτη, με έως και 500 επιπλέον θερμίδες την ημέρα!). Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση:

1. Κατέγραψε ποια ώρα της ημέρας σε πιάνουν οι λιγούρες και βρες μια εναλλακτική λύση. Αν για παράδειγμα θέλεις κάτι γλυκό μετά το μεσημεριανό γεύμα, φρόντισε για εκείνη την ώρα να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου ένα πιο υγιεινό γλυκό σνακ, όπως λίγα αποξηραμένα φρούτα.

2. Μείωσε τις μερίδες. Μπορείς να ενδώσεις σε γλυκίσματα όπως η μαύρη σοκολάτα, αν νιώθεις αυτή την ανάγκη, αλλά δοκίμασε να μειώσεις την ποσότητά τους. Π.χ. αγόρασε μια μικρή μπάρα σοκολάτας, που επίσης θα καλύψει την επιθυμία σου για κάτι γλυκό χωρίς να σε επιβαρύνει σημαντικά με θερμίδες.

3. Τοποθέτησε σε κοινή θέα υγιεινά σνακ. Σύμφωνα με μια έρευνα, όσοι έχουν στον πάγκο της κουζίνας τους φρούτα αντί για μπισκότα, καραμέλες και αναψυκτικά ελέγχουν καλύτερα το βάρος τους. Για να καταφεύγεις, κάθε φορά που πεινάς, σε μια πιο υγιεινή λύση φρόντισε να έχεις σε περίοπτη θέση φρούτα και λαχανικά που καταναλώνονται εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και μαγείρεμα, π.χ. μπανάνες, σταφύλια, καρότα και αγγουράκια.

4. Πες «ναι» σε υδατάνθρακες καλύτερης ποιότητας. Μην απαρνηθείς τους υδατάνθρακες, καθώς αποτελούν μια σημαντική πηγή ενέργειας για το σώμα σου, αλλά προτίμησε ψωμί ολικής άλεσης αντί για λευκό, κινόα αντί για ρύζι και φρέσκα φρούτα αντί για μαρμελάδα.

5. Πες «όχι» στο αλάτι. Καθώς η κατακράτηση υγρών επιδεινώνεται πριν από την περίοδο, προκαλώντας φουσκώματα, τώρα έχεις έναν ακόμη λόγο να περιορίσεις το αλάτι. Ακόμα λοιπόν κι αν έχεις μια ακαταμάχητη επιθυμία π.χ. για πατατάκια, φτιάξε τα στο σπίτι αντί να αγοράσεις τυποποιημένα τσιπς (που αναπόφευκτα είναι γεμάτα αλάτι) και απόφυγε τα πολύ αλμυρά σνακ, ακόμα και αυτά που θεωρούνται υγιεινά όπως είναι οι αλατισμένοι ξηροί καρποί και τα κρακεράκια με αλάτι. Στη μαγειρική σου, αντικατέστησε το αλάτι με μπαχαρικά.

6. Αύξησε τις ώρες άσκησης. Σύμφωνα με έρευνες, το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες στην προεμμηνορροϊκή φάση – ίσως γιατί προσλαμβάνει και περισσότερες θερμίδες. Ακόμα λοιπόν κι αν δεν μπορείς να αντισταθείς σε κάποιες λιγούρες, αντιστάθμισε τις αρνητικές τους συνέπειες αυξάνοντας τις ώρες σωματικής δραστηριότητας. Με αυτό τον τρόπο, επιπλέον, θα αντιμετωπίσεις το ανεβασμένο προεμμηνορροϊκό στρες.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.