Skip to main content

FOOD

Διατροφικές συμβουλές για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα

Πώς να διαμορφώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες για να μετριάσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα σου, δίχως να στερηθείς



Η κυτταρίτιδα είναι μια συνθήκη που εμφανίζεται στο δέρμα σχεδόν όλων των γυναικών – ανεξαρτήτως βάρους και ενασχόλησης με τη γυμναστική – και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της μεγαλύτερης έκθεσης του σώματός μας, σίγουρα μας απασχολεί λίγο παραπάνω. Να πώς μπορείς να μετριάσεις λοιπόν την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα σου μέσα από τη διαμόρφωση της διατροφής σου, δίχως να στερηθείς.

Μείνε ενυδατωμένη

Πίνε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς βοηθά στην αποβολή των τοξινών και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Διατήρησε ισορροπία στα γεύματα

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως πρέπει να διαμορφώνουν όλα τα γεύματα που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα. Αυτές οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της συνολικής υγείας του δέρματος.

Αύξησε την πρόσληψη φυτικών ινών

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, μπορούν να προάγουν την υγιή πέψη και να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα, η οποία μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό κυτταρίτιδας.

Μείωσε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα επεξεργασμένα σάκχαρα

Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και αυξημένη αποθήκευση λίπους, επιδεινώνοντας ενδεχομένως την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Περιόρισε την πρόσληψη αλατιού

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση νερού και φούσκωμα, κάνοντας την κυτταρίτιδα πιο αισθητή. Οι διατροφικές επιλογές με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο είναι προτιμότερες.

Κατανάλωσε άπαχες πρωτεΐνες

Οι άπαχες πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, το τόφου και τα όσπρια, μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μυών και στη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

Κατανάλωσε υγιεινά λίπη

Πηγές υγιεινών λιπών όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το ελαιόλαδο είναι must για τη διατροφή μας, αφού τα λίπη αυτά μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του δέρματος και να μειώσουν τη φλεγμονή.

Περιόρισε την πρόσληψη αλκοόλ και καφεΐνης

Τόσο το αλκοόλ όσο και η καφεΐνη μπορούν να συμβάλουν στην αφυδάτωση και να εμποδίσουν την ικανότητα του σώματος να διασπάσει την κυτταρίτιδα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλει στη συνολική υγεία του δέρματος και ενδεχομένως να βελτιώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, μπορεί να μην την εξαλείψει εντελώς. Ένας συνδυασμός υγιεινής διατροφής, τακτικής άσκησης και σωστής περιποίησης του δέρματος με ενυδατικά προϊόντα μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισής της.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»