5 πολύ καλοί λόγοι για να εντάξετε τα αχλάδια στη διατροφή σας

Το πεντανόστιμο φρούτο διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες που συμβάλουν στην βελτίωση της υγείας μας

Ναταλία Πετρίτη

Γλυκά και ινώδη, τα αχλάδια αποτελούν μια πεντανόστιμη φρουτένια επιλογή για τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες και μπορούν να καταναλωθούν τόσο ωμά, όσο και σε γλυκές, γιατί όχι και σε αλμυρές συνταγές. Δείτε εδώ με ποιους τρόπους συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας μας 

Μια μερίδα αχλαδιού 80g παρέχει στον οργανισμό μας:

34Kcal / 146 KJ

0.2g πρωτεΐνης

0.1g λιπαρών

8.7g υδατανθράκων

2.2g ινών

84mg καλίου

Πλεονεκτήματα από την κατανάλωση αχλαδιού για την υγεία μας:

Υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου

Τα αχλάδια είναι μια εξαιρετική πηγή ινών, οι οποίες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην υγεία του εντέρου και πιο συγκεκριμένα στο μικροβίωμά του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργούν σαν σύμμαχοι στην πρόληψη από την παχυσαρκία αλλά και από άλλες σχετικές παθήσεις.

Μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα αχλάδια έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Βοηθούν στη διαχείριση του βάρους

Τα αχλάδια περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, είναι πλούσια σε ίνες και νερό και κατ’ αυτόν τον τρόπο, όταν τα καταναλώνουμε, νιώθουμε έντονο το αίσθημα της πληρότητας. Τα αχλάδια, όπως και αντίστοιχα φρούτα σαν τα μήλα, μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας του οργανισμού μας περισσότερο σε σχέση με τροφές όπως τα σιτηρά, γι’ αυτό και συμβάλουν στη διατήρηση του βάρους μας.

Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς

Πλούσια στα ευεργετικά φλαβονοειδή, τα αχλάδια υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας, βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερίνης. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους βελτιώνει τα λιπίδια του αίματος στις γυναίκες, μειώνοντας το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, διατηρούν σταθερό τον δείκτη μάζας σώματος και μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης εμφραγμάτων. 

Μπορεί να προστατεύουν από διάφορα είδη καρκίνου

Πλούσια σε φυτικές ουσίες όπως το κινναμικό οξύ, τα αχλάδια όταν καταναλώνονται συχνά μπορούν να έχουν προστατευτικές ιδιότητες από διάφορα είδη καρκίνου.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares