Skip to main content

FOOD

Φθινοπωρινά smoothies για να εντάξεις στο πρωινό σου

Φρούτα και λαχανικά εποχής, ο καλύτερος σύμμαχος για την υγεία σου 



 Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ξεκινήσεις αμέσως τώρα να καταναλώνεις ένα smoothie καθημερινά. Πρώτον αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών και φυτικών ινών, χάρις στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν και δεύτερον όταν επιλέγεις τους κατάλληλους συνδυασμούς, η γεύση τους είναι απλά μαγική! Για να μην μιλήσω για τα μοναδικά χρώματα που δημιουργούνται από την ανάμειξη υγιεινών συστατικών και χορταίνουν πρώτα από όλα το μάτι. Τα smoothies είναι τόσο λαχταριστά όσο δείχνουν και μπορούν να συνοδεύσουν το πρωινό σου ή ακόμα και να το αντικαταστήσουν, καθώς οι συνδυασμοί τους πολλές φορές μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτη για ώρες. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείς πάντα φρούτα και λαχανικά εποχής για ένα ακόμα πιο θρεπτικό αποτέλεσμα. Και επειδή το φθινόπωρο είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εποχή για τα προϊόντα που ευδοκιμούν, εκμεταλλεύσου τα και χάρισε στον οργανισμό σου υγεία και ευεξία.

Smoothie με κολοκύθα και γάλα αμυγδάλου

Θα χρειαστείς: 1 κούπα πουρέ κολοκύθας, 1 κούπα γάλα αμυγδάλου, 1 μήλο κομμένο σε κομματάκια, 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης ή μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά στο blender, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάλε το smoothie σε ένα ποτήρι και ρίξε λίγη κανέλα από πάνω για την γαρνιτούρα.

Smoothie με παντζάρι και μήλο

Θα χρειαστείς: 3 μικρά παντζάρια, 2-3 μήλα, 230  γρ. βατόμουρα, 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο.

Αφού κόψεις τα ωμά παντζάρια και τα μήλα σε κομματάκια, βάλε όλα τα υλικά στο blender και χτύπησέ τα πολύ καλά. Το μπορντό smoothie σου είναι έτοιμο.

 

 

Smoothie με καρότο και λεβάντα

Θα χρειαστείς: 2 καρότα, 3 αχλάδια, 1/2 κουταλιά  λεβάντας που τρώγεται, 1 κούπα γάλα αμυγδάλου, 1 κουταλιά μέλι , λίγο αλάτι, 3-4 παγάκια

Βάλε όλα τα υλικά στο blender και δώσε λίγο χρόνο μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά. Είναι έτοιμο!

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια