5 οφέλη του ginger στην υγεία μας

Με ποιους τρόπους ενισχύει τον οργανισμό μας το πιπεράτο ginger;

Ναταλία Πετρίτη

Πιπεράτο και ιδιαίτερο στη γεύση, το ginger ενισχύει τον οργανισμό μας με πολλούς τρόπους, δίνοντας νέα πνοή στα γεύματα και τα ροφήματα όπου χρησιμοποιείται. Διαβάστε εδώ όλα τα οφέλη του για την υγεία και την ευημερία μας.

10g φρέσκου ginger προσφέρουν στον οργανισμό μας:

4 kcals / 9 kJ

2g πρωτεΐνης

1g λιπαρών

8g υδατανθράκων

2g φυτικών ινών

42mg καλίου

Οφέλη του ginger για την υγεία μας:

Περιορίζει τα συμπτώματα του κρυώματος

Το ginger βοηθά στον περιορισμό των συμπτωμάτων του κρυώματος, διαθέτωντας αντιπυρετική δράση και βοηθώντας στην αποσυμφόρηση της μύτης. Επιπλέον, οι καραμέλες για το λαιμό με ginger βοηθούν στον πονόλαιμο.

Μειώνει τα συμπτώματα ναυτίας

Η ρίζα του ginger μειώνει τα συμπτώματα ναυτίας και πρωινής αδιαθεσίας, όπως η ζαλάδα, η τάση για εμετό, η εφίδρωση και η διάρροια. Μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται από χημειοθεραπείες ή από εγκυμοσύνη.

Λειτουργεί ως παυσίπονο

Οι αντιοξειδωτική δράση του ginger το κάνει να λειτουργεί ως παυσίπονο και μπορεί, πέρα από τη βρώσιμη εκδοχή του, να χρησιμοποιηθεί τοπικά σε κομπρέσες που ανακουφίζουν από συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας. Επιπλέον, μπορεί να ανακουφίσει από τα εγκαύματα.

Ηρεμεί το πεπτικό σύστημα

Η κατανάλωση ginger ηρεμεί το πεπτικό μας σύστημα καθώς ενισχύει την ανακούφιση από τη συσσώρευση περιττών αερίων. Επιπλέον, ανακουφίζει από τη δυσπεψία και τα συμπτώματα σπαστικής κολίτιδας.

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Μια σειρά από έρευνες σε ζώα έχουν αποδείξει ότι το ginger βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων της χοληστερίνης, περιορίζει την καταστροφή των αρτηριών και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Όλα τα παραπάνω, ενισχύουν αναμφίβολα την υγεία της καρδιάς μας και του καρδιαγγειακού συστήματος στο σύνολό του. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares