Ποιες τροφές να αποφύγεις για να μειώσεις τα εντερικά αέρια

Όλες οι τροφές που προκαλούν συμπτώματα φουσκώματος, αερίων και τυμπανισμού για να τις αποφύγεις σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις σχετικά προβλήματα

Ναταλία Πετρίτη

Υποφέρεις συχνά από αέρια στο έντερο και φούσκωμα μετά από κάποιο γεύμα; Τότε συνέχισε να διαβάζεις ώστε να δεις αν αυτό συνδέεται με την κατανάλωση τροφών που σχετίζονται άμεσα με τα εν λόγω ενοχλητικά συμπτώματα και πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ευαισθησία όταν τα επιλέγουν στο διαιτολόγιό τους.

Οι «ένοχες» τροφές για αέρια στο έντερο

Όσπρια

Τα φασόλια, οι φακές, αλλά και ο αρακάς προκαλούν αέρια και φούσκωμα, μιας που οι συγκεκριμένες τροφές περιέχουν πληθώρα πρωτεϊνών, σάκχαρα και φυτικές ίνες που το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει εύκολα. Για τον περιορισμό λοιπόν των ενοχλητικών συμπτωμάτων μετά την κατανάλωσή τους, καλό είναι να συνδυάζονται με δημητριακά ολικής άλεσης, όπως το ρύζι ή κινόα, που χωνεύονται πολύ πιο εύκολα. Το ίδιο συμβαίνει όταν στη διατροφή μας υπάρχουν σταθερά φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί, που όταν συνδυάζονται με πιο «βαριές» τροφές χωνεύονται πάλι πιο εύκολα.

Μπρόκολο, λάχανο και kale

Τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν ραφινόζη, ένα σάκχαρο που πρέπει πρώτα να ζυμωθεί από τα βακτήρια του εντέρου προτού χωνευθεί. Προτείνεται να καταναλώνονται σε μικρότερες ποσότητες, ενώ αν αυτά έχουν μαγειρευτεί είναι συνήθως πιο εύπεπτα.

Γαλακτοκομικά

Η λακτόζη που περιέχουν τα γαλακτοκομικά είναι η ουσία που οδηγεί συνήθως σε αέρια και φούσκωμα, ανεξάρτητα από το αν ένας άνθρωπος έχει διαγνωσμένη δυσανεξία σε αυτήν. Η καλύτερη επιλογή αν ταλαιπωρείστε από αντίστοιχα συμπτώματα είναι ο περιορισμός τους ή η αντικατάστασή τους με φυτικές εναλλακτικές.

Αλμυρές τροφές

Η κατανάλωση τροφών με πολύ νάτριο μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, οδηγώντας φυσικά στο πρήξιμο του σώματός μας. Οι πιο αλμυρές τροφές είναι συνήθως οι συσκευασμένες, που δεν γνωρίζουμε πραγματικά πόσο αλάτι κρύβουν και εύκολα μας ξεγελούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αλλαντικά, ορισμένα τυριά, αλλά και μερικά είδη ψωμιού. Αντίβαρο στην κατανάλωσή τους είναι οι τροφές που περιέχουν αρκετό κάλιο, όπως οι μπανάνες, οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες. Επιπλέον, το νερό βοηθά στην αποβολή του περίσσιου νατρίου από τον οργανισμό μας.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares