Skip to main content

FOOD

5 τροφές για maximum ενυδάτωση μέσα στον καύσωνα

Τι να καταναλώσεις για να δροσιστείς και να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου



Το νερό είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στον έλεγχο του βάρους μας, καθώς με αυτό νιώθουμε πλήρεις, αποβάλουμε τοξίνες από το σώμα μας και τα νεφρά μας και διατηρούμαστε σε φόρμα. Με τη ζέστη να αυξάνεται όλο και περισσότερο όσο καλοκαιριάζει, φροντίζουμε να καταναλώνουμε και περισσότερες τροφές πλούσιες σε νερό, που θα μας βοηθήσουν να αναπληρώσουμε όσο χάνουμε από τον ιδρώτα μας. Να ποιες είναι αυτές.

Αγγούρι

Τα αγγούρια περιέχουν περίπου 95% νερό, ενώ είναι γεμάτα με κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Επιπλέον, περιέχουν μια αντιφλεγμονώδη ουσία, τη φισετίνη, η οποία προάγει την υγεία του εγκεφάλου.

Κολοκυθάκι

Με περιεκτικότητα σε νερό 95%, τα κολοκυθάκια βρίσκονται επίσης σε κορυφαία θέση στη λίστα με τα εξαιρετικά ενυδατικά τρόφιμα, ενώ αποτελούν τη βάση για δεκάδες καλοκαιρινές συνταγές εύκολες στην υλοποίησή τους.

Καρπούζι

Με περιεκτικότητα νερού περίπου στο 92%, το καρπούζι είναι επιπλέον γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες A, B6 και C, καθώς και λυκοπένιο και αντιοξειδωτικά.

Σέλερι

Το συχνά υποτιμημένο αυτό λαχανικό αποτελείται κατά 95% από νερό. Η λουτεολίνη που αυτό περιέχει, ένα φλαβονοειδές, έχει τη δυνατότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ειδικά στο πάγκρεας. Επιπλέον, η απιγενίνη που επίσης βρίσκουμε σε αυτό, είναι μια ένωση που μπορεί να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Ακτινίδιο

Τα ακτινίδια έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι και αποτελούνται κατά 85% από νερό. Διαθέτουν επίσης τόσο κάλιο όσο μια μέτρια μπανάνα, αλλά και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει λιγότερες αιχμές στο σάκχαρο του αίματος για απελευθέρωση ενέργειας με διάρκεια.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου