Skip to main content

FOOD

Στομαχικές διαταραχές και διατροφή: Ποιες τροφές μπορείς να καταναλώνεις άφοβα

Εφτά τροφές για να καταναλώσεις χωρίς φόβο όταν πάσχεις από στομαχικές διαταραχές



Φούσκωμα, καούρες, δυσφορία στο στομάχι ακόμη και διάρροια και πόνος. Οι στομαχικές διαταραχές γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του συσσωρευμένου άγχους, της κακής ποιότητας ζωής και πολλών άλλων παραγόντων. Αν λοιπόν υποφέρεις κι εσύ από τα εν λόγω συμπτώματα, δοκίμασε αυτές τις τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Pixel

Μπανάνες

Προσφέρουν ικανοποιητική ποσότητα ενέργειας, ενώ παράλληλα είναι εύπεπτες και δεν αναστατώνουν το στομάχι. Βοηθούν ακόμη στην αντιμετώπισης της διάρροιας χάρη στην πηκτίνη που αυτές περιέχουν, η οποία αποκαθιστά με φυσικό τρόπο τη λειτουργία του εντέρου.

Παπάγια

Διευκολύνει τη λειτουργία της πέψης και βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Χάρη σε δύο ένζυμα που περιέχει, την παπαΐνη και την χυμοπαπαϊνη, βοηθά ακόμη στη διάσπαση των πρωτεϊνών και ανακουφίζει τα προβλήματα στο στομάχι.

Pixel

Ρύζι

Το επεξεργασμένο ρύζι είναι προτιμότερο στις περιπτώσεις στομαχικών διαταραχών, μιας που αυτό είναι πιο εύπεπτο. Βοηθά κυρίως στην αντιμετώπιση της διάρροιας, όπως και το λευκό ψωμί, αλλά και η βραστή πατάτα.

Mήλα

Το μήλο (όπως και η μπανάνες) περιέχει πηκτίνη, η οποία βοηθάει στην αντιμετώπιση της διάρροιας.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ βελτιώνει συνολικά τη λειτουργία της πέψης και είναι εξαιρετικά βοηθητικό στις περιπτώσεις στομαχικών διαταραχών. Μπορείτε να το καταναλώνετε στη μορφή σκόνης, προσθέτοντάς στο σε συνταγές, αλλά και αφεψήματα όπως ένα ζεστό τσάι.

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.