Τέσσερις ποιοτικές πηγές πρωτεΐνης για το πρωινό σου

Ποιες πρωτεϊνούχες επιλογές μπορείς να κάνεις για το πρωινό σου γεύμα

Ναταλία Πετρίτη

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο μακροθρεπτικό συστατικό που παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας, αφού συμβάλει στην καλή λειτουργία και ανάπτυξη των ιστών μας, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην υποστήριξη διαφόρων μεταβολικών λειτουργιών στο σώμα. Οι πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητες στον οργανισμό μας από το πρωινό κιόλας γεύμα και μπορείς να τις καταναλώνεις σε καθημερινή βάση. Ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα.

Αυγά

Τα αυγά είναι μια από τις πιο θρεπτικές διατροφικές επιλογές, που παρέχουν στον οργανισμό μας εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Ένα μεγάλο αυγό διαθέτει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ αυτά παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και υγιή λίπη στον οργανισμό μας, χωρίς να τον επιβαρύνουν. Συστήνονται για δίαιτα, όπως και για διατροφική επιλογή πριν και μετά από τη γυμναστική.

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο, όπως και τα αλλαντικά παράγωγά του, είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης που μπορείς να καταναλώσεις πάνω σε φρυγανιά ολικής άλεσης μαζί με λίγα φύλλα σπανάκι και μουστάρδα για το πρωινό σου. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας, ενώ είναι μια πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να διαχειριστούν την πρόσληψη θερμίδων τους.

Cottage Cheese

Το cottage cheese είναι ένα τυροκομικό προϊόν με χαμηλά λιπαρά και μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για το πρωινό μας. Περιέχει περίπου 14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα (υπολόγισε περίπου μισή κούπα), ενώ είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο. Πάει επίσης πολύ στις σαλάτες.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, με κάθε ένα φλιτζάνι του να παρέχει στον οργανισμό μας περίπου 23 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και είναι ό,τι πρέπει μαζί με φρέσκα φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς.

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares