Skip to main content

FOOD

Τέσσερις ποιοτικές πηγές πρωτεΐνης για το πρωινό σου

Ποιες πρωτεϊνούχες επιλογές μπορείς να κάνεις για το πρωινό σου γεύμα



Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο μακροθρεπτικό συστατικό που παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας, αφού συμβάλει στην καλή λειτουργία και ανάπτυξη των ιστών μας, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην υποστήριξη διαφόρων μεταβολικών λειτουργιών στο σώμα. Οι πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητες στον οργανισμό μας από το πρωινό κιόλας γεύμα και μπορείς να τις καταναλώνεις σε καθημερινή βάση. Ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα.

Αυγά

Τα αυγά είναι μια από τις πιο θρεπτικές διατροφικές επιλογές, που παρέχουν στον οργανισμό μας εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Ένα μεγάλο αυγό διαθέτει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ αυτά παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και υγιή λίπη στον οργανισμό μας, χωρίς να τον επιβαρύνουν. Συστήνονται για δίαιτα, όπως και για διατροφική επιλογή πριν και μετά από τη γυμναστική.

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο, όπως και τα αλλαντικά παράγωγά του, είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης που μπορείς να καταναλώσεις πάνω σε φρυγανιά ολικής άλεσης μαζί με λίγα φύλλα σπανάκι και μουστάρδα για το πρωινό σου. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας, ενώ είναι μια πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να διαχειριστούν την πρόσληψη θερμίδων τους.

Cottage Cheese

Το cottage cheese είναι ένα τυροκομικό προϊόν με χαμηλά λιπαρά και μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για το πρωινό μας. Περιέχει περίπου 14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα (υπολόγισε περίπου μισή κούπα), ενώ είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο. Πάει επίσης πολύ στις σαλάτες.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, με κάθε ένα φλιτζάνι του να παρέχει στον οργανισμό μας περίπου 23 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και είναι ό,τι πρέπει μαζί με φρέσκα φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς.

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.