Skip to main content

FOOD

8 διατροφικές επιλογές για καλύτερο μαύρισμα με διάρκεια

Τι να καταναλώσεις για μπρονζέ επιδερμίδα αυτό το καλοκαίρι



Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και το μπρονζέ χρώμα στην επιδερμίδα μας είναι σίγουρα το καλύτερο όπλο για να αναδείξουμε πολύχρωμα φορέματα και εντυπωσιακά μαγιό. Με την πολύωρη ηλιοθεραπεία και διαδικασίες όπως το solarium να θεωρούνται ωστόσο εδώ και χρόνια απαγορευτικά για την υγεία μας, να πώς θα βοηθήσεις το σώμα σου να αποκτήσει και να αναδείξει το μαύρισμα που θα έρθει χωρίς αμφιβολία κατά τη διάρκεια της κολύμβησης ή της προστατευμένης έκθεσής του κάτω από τον ήλιο στην πόλη και το νησί. Να λοιπόν μερικές τροφές που μπορείς να καταναλώσεις ώστε το φυσικό μαύρισμα να είναι λίγο πιο έντονο και να κρατήσει περισσότερο από ό,τι συνήθως.

Καρότα

Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου. Παράλληλα, ενισχύει το μαύρισμα που θα αποκτήσεις όσο κολυμπάς στη θάλασσα.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης και άλλων θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο είναι πλούσια σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Θα σου χαρίσουν παράλληλα μπρονζέ χρώμα με διάρκεια.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου. Είναι επίσης εξαιρετικά ενυδατικές, πράγμα πολύτιμο για την έκθεσή μας στο νερό και τις ακτίνες του ήλιου.

Μούρα

Τα μούρα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες, οι οποίες προστατεύουν από τη φωτογήρανση και χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα.

Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσει το δέρμα μας το υγιές και λαμπερό χρώμα που θα αποκτήσει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι επιπλέον ένας ενυδατικός παράγοντας, πολύτιμος μετά από μια μέρα με δραστηριότητες κάτω από τον ήλιο.

Θυμηθείτε, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας και την υγείαν σας συνολικά από τις βλάβες του ήλιου είναι να φοράτε προστατευτικά ρούχα, να αναζητάτε σκιά και να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30. Η χρήση του θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έκθεσή σας στον ήλιο, ενώ θα πρέπει να το επαναχρησιμοποιείται αμέσως μετά από μια βουτιά στη θάλασσα ή έντονη εφίδρωση.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά