Skip to main content

FOOD

Γιατί το πεπόνι είναι το καλύτερο φρουτένιο snack για το καλοκαίρι

Όλα τα οφέλη που μας προσφέρει



Το πεπόνι είναι και επίσημα στην εποχή του, είναι λαχταριστό και αποτελεί ένα ιδανικό φρουτένιο snack κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτό όχι μόνο για την υπέροχη γεύση και το άρωμά του, αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Να λοιπόν ποια είναι αυτά.

Έχει λίγες θερμίδες

Το πεπόνι είναι χαμηλό σε θερμίδες και διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή φρούτου για την απώλεια βάρους.

Διαθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά

Το πεπόνι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βήτα-καροτίνης, καλίου και άλλων απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας.

Είναι ενυδατικό

Η υψηλή περιεκτικότητα του πεπονιού σε νερό το κάνει εξαιρετικό για την ενυδάτωσή μας, ειδικά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Οφέλη στο πεπτικό

Το πεπόνι περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην υποστήριξη της υγιούς πέψης, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά στο πεπόνι, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, βοηθώντας στην καταπολέμηση λοιμώξεων και ασθενειών.

Φροντίζει την υγεία της καρδιάς

Η περιεκτικότητα καλίου στο πεπόνι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Συνολικά, το πεπόνι είναι μια εξαιρετική επιλογή φρούτου επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βοηθά στην πέψη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.