Skip to main content

FOOD

5 κατηγορίες υγιεινών τροφών που όμως περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ζάχαρης

Καταναλώστε υπεύθυνα



Υπάρχουν μερικές κατηγορίες τροφών, που αν και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά υγιεινές και μπορούν να συμβάλουν στην υποστήριξη του οργανισμού μας, περιέχουν ταυτόχρονα ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση σακχάρων, γι’ αυτό και πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση. Να λοιπόν ποιες είναι αυτές, για να έχεις στον νου σου ότι η απόλαυσή τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Φρούτα

Πολλά φρούτα περιέχουν σημαντική ποσότητα φυσικών σακχάρων, όπως οι μπανάνες, τα σταφύλια, τα μάνγκο, τα κεράσια και το καρπούζι. Απόλαυσέ τα λοιπόν με σύνεση.

Επιδόρπια γιαουρτιού

Αν και το απλό γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, τα αρωματισμένα γιαούρτια ή επιδόρπια γιαουρτιού όπως ονομάζονται, μπορούν να περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα.

Granola

Αν και η granola κυκλοφορεί συχνά ως υγιεινή επιλογή πρωινού, μπορεί να είναι υψηλή σε ζάχαρη και θερμίδες και ακατάλληλη για διαβητικούς.

Smoothies

Ενώ τα smoothies μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσετε  φρούτα και λαχανικά για ένα γεύμα, πολλές συνταγές smoothie, αλλά και όσα αγοράζονται έτοιμα από καταστήματα, είναι γεμάτες από πρόσθετα σάκχαρα που είναι ακατάλληλα σε μεγάλες ποσότητες.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να είναι μια υγιεινή επιλογή για σνακ, είναι όμως σημαντικό να ελέγχετε τις ετικέτες στις συσκευασίες τους καθώς ορισμένες μάρκες προσθέτουν επιπλέον ζάχαρη για να βελτιώσουν τη γεύση τους.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department