Skip to main content

FOOD

Ποιες τροφές είναι καλό να αποφεύγετε αν πάσχετε από δυσκοιλιότητα

Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να επιδεινώσουν ή να συμβάλουν στα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας.



Για να βοηθήσετε στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τροφές που μπορούν να επιδεινώσουν ή να συμβάλουν στα συμπτώματά της. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το γρήγορο φαγητό, τα κατεψυγμένα γεύματα και τα συσκευασμένα σνακ, είναι συχνά χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και πλούσια σε ανθυγιεινά λιπαρά, καθιστώντας τα δύσκολα στην πέψη και ενδεχομένως επιδεινώνοντας τη δυσκοιλιότητα.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Μερικά άτομα μπορεί να έχουν δυσκολία στην πέψη της λακτόζης, της ζάχαρης που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα σε ευαίσθητα άτομα.

Κόκκινο κρέας

Ενώ τα άπαχα κομμάτια κόκκινου κρέατος μπορούν να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής, η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων ή λιπαρών τμημάτων τους μπορεί να επιβραδύνει την πέψη και να συμβάλει στη δυσκοιλιότητα.

Τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα

Τα τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα είναι πλούσια σε ανθυγιεινά λιπαρά και διαθέτουν λίγες φυτικές ίνες, συμβάλλοντας έτσι στη δυσκοιλιότητα.

Καφεΐνη και αλκοόλ

Τόσο η καφεΐνη όσο και το αλκοόλ μπορεί να έχουν επίδραση αφυδάτωσης στο σώμα, οδηγώντας δυνητικά σε δυσκοιλιότητα. Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένες για να βοηθήσετε στη διατήρηση τακτικών κινήσεων του εντέρου.

Άγουρες μπανάνες

Ενώ οι ώριμες μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, οι άγουρες μπανάνες μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι άγουρες μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές και δυσκοιλιότητα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πεπτικό σύστημα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό. Εάν αντιμετωπίζετε χρόνια δυσκοιλιότητα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας ή διαιτολόγο για καθοδήγηση εξατομικευμένη ως προς τις ανάγκες σας.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social