Skip to main content

FOOD

Πώς αυτό το κοινό μπαχαρικό τονώνει το ανοσοποιητικό σύμφωνα με την επιστήμη

Νέα έρευνα λέει ότι το τζίντζερ μπορεί να ωφελήσει άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις



Όσο περισσότερα μαθαίνουμε για τη φλεγμονή και τον αντίκτυπό της στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, τόσο περισσότερο είναι ξεκάθαρο ότι η διαχείριση μιας υγιούς φλεγμονώδους απόκρισης είναι απαραίτητη για την ευημερία και τη μακροζωία. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ηρεμήσετε τη φλεγμονή, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JCI Insight, υπάρχει ένα κοινό μπαχαρικό που δεν θέλετε να χάσετε.

Μελέτη της επίδρασης του τζίντζερ στη φλεγμονή

Για αυτήν τη μελέτη, οι ερευνητές ήθελαν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο του τζίντζερ στη φλεγμονή, δηλαδή να εξετάσουν τα λευκά αιμοσφαίρια που ονομάζονται ουδετερόφιλα και περαιτέρω τον σχηματισμό εξωκυτταρικής παγίδας ουδετερόφιλων (NET), γνωστά ως NETosis. Με απλά λόγια, όταν εμφανίζεται NETosis, υπάρχει κυτταρικός θάνατος των ουδετερόφιλων και το σώμα υπόκειται σε φλεγμονή ως αποτέλεσμα.

Όπως εξηγεί η συν-συγγραφέας της μελέτης Kristen Demoruelle, MD, Ph.D., σε ένα δελτίο τύπου, «Υπάρχουν πολλές ασθένειες όπου τα ουδετερόφιλα είναι ασυνήθιστα υπερδραστήρια», όπως τα αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία επηρεάζουν έως και το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αλλά για αυτήν τη μελέτη, όταν τόσο σε ποντίκια όσο και σε ανθρώπους δόθηκε συμπλήρωμα τζίντζερ, βοήθησε να περιοριστεί η NETosis. Οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα συμπλήρωμα τζίντζερ 20 χιλιοστόγραμμα κάθε μέρα και μετά από επτά ημέρες, είχαν περισσότερο από το χημικό cAMP στα νευρόφιλα τους, το οποίο βοήθησε στην αναστολή της NETosis από το αχαλίνωτο τρέξιμο.

«Αυτό είναι σημαντικό γιατί [το τζίντζερ] είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα που μπορεί να είναι χρήσιμο για τη θεραπεία της φλεγμονής και των συμπτωμάτων για άτομα με διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες», εξηγεί η Demoruelle.

Και όπως προσθέτει ο συν-συγγραφέας της μελέτης Jason Knight, MD, Ph.D, «Η έρευνά μας, για πρώτη φορά, παρέχει στοιχεία για τον βιολογικό μηχανισμό που βασίζεται στις προφανείς αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ στους ανθρώπους».

tzintzer-a

Άλλοι τρόποι υποστήριξης μιας υγιούς φλεγμονώδους απόκρισης

Μαζί με την προσθήκη περισσότερου τζίντζερ στη ρουτίνα σας, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να υποστηρίξετε μια υγιή φλεγμονώδη απόκριση στο σώμα.

Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στη φλεγμονή, γι' αυτό και αμέτρητοι ειδικοί συνιστούν να υπολογίσετε ποιες τροφές προκαλούν ανεπιθύμητη απόκριση για εσάς και ποιες όχι.

Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε την υγεία του εντέρου σας, καθώς ένα έντερο με υπερκινητικότητα ή ένα έντερο που δεν έχει μικροβιακή ισορροπία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φλεγμονή. Άλλοι παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή περιλαμβάνουν περιβαλλοντικές τοξίνες, έλλειψη αρκετής κίνησης, ακόμη και το άγχος.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

CELEBS

Άννα Βίσση: Δείτε τη να τραγουδά μέσα σε σούπερ μάρκετ της Σκύρου

Οι πελάτες αλλά και η ταμίας του καταστήματος είναι φανερά ενθουσιασμένοι

FASHION RADAR

Η Zendaya μόλις φόρεσε την αφίσα της ταινίας Challengers ως φόρεμα

Άλλη μία εμφάνιση που δεν πέρασε απαρατήρητη.