Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Θέλεις να γίνεις μάνα σύντομα; ΑΥΤΟ είναι το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό της σύλληψης! 


Μαρία Μυλωνά

Η αϋπνία και το φως μέσα στο υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη γονιμότητα της γυναίκας, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ορμόνη μελατονίνη – η οποία προστατεύει τα ωάρια της γυναίκας από το άγχος – παράγεται στο σκοτάδι.

Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να κοιμούνται οκτώ ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας στο απόλυτο σκοτάδι, όπως συμβουλεύει ο καθηγητής Russel Reiter από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη παραγωγή μελατονίνης, φροντίστε ώστε να μην υπάρχουν ανοιχτές συσκευές μέσα στο δωμάτιο που εκπέμπουν φως όπως η τηλεόραση ή ο φορητός υπολογιστής σας.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μετάβαση από το σκοτάδι του δωματίου στο φως της ημέρας πρέπει να γίνεται ομαλά, ώστε να μην διαταράσσεται το βιολογικό ρολόι της γυναίκας.

Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να ακολουθούν την ίδια τακτική και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης -ιδιαίτερα στο τελικό τρίμηνο- αφού η έκθεση στο φως μπορεί να οδηγήσει τον εγκέφαλο του μωρού στην παραγωγή χαμηλής ποσότητας μελατονίνης, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει δυνητικά προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή του.

Πηγή:http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department