Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γόνιμη, από το πρωί!

Θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες σου να αποκτήσεις διάδοχο; Φάε πρωινό, λένε οι ειδικοί!


Μαρία Μυλωνά

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών επηρεάζει περίπου το 6-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, διαταράσσοντας την αναπαραγωγική τους ικανότητα.

Μια νέα μελέτη από ερευνητές των Πανεπιστημίων της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ αποκαλύπτει ότι σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες, η κατανάλωση ενός καλού πρωινού μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη γονιμότητά τους. Η μελέτη εξέτασε το κατά πόσο τα γεύματα της ημέρας έχουν αντίκτυπο στην υγεία μιας γυναίκας με διαταραχές της εμμηνορρυσίας που οφείλεται σε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 60 γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 εβδομάδων. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και είχαν τη δυνατότητα να καταναλώνουν περίπου 1.800 θερμίδες την ημέρα. Η διαφορά μεταξύ των ομάδων ήταν η χρονική στιγμή που έτρωγαν αυτά τα γεύματα. Η μια ομάδα κατανάλωνε το μεγαλύτερο γεύμα, περίπου 980 θερμίδες, στο πρωινό, ενώ η άλλη ομάδα στο δείπνο.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Science, έδειξαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μεγάλο πρωινό παρουσίασαν βελτιωμένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, τα επίπεδα γλυκόζης και αντίστασης στην ινσουλίνη μειώθηκαν κατά 8%, ενώ στην άλλη ομάδα δεν παρατηρήθηκαν μεταβολές.

Επίσης, στις γυναίκες με μεγάλο πρωινό μειώθηκαν τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά σχεδόν 50% και υπήρχε ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό ωορρηξίας.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, η εν λόγω μελέτη καταδεικνύει ότι σαφώς πρέπει μια γυναίκα με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών να προσέχει πόσες θερμίδες προσλαμβάνει ημερησίως, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το πώς τις κατανέμει μέσα στην ημέρα της.

Πηγή: http://familylife.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε