Γραφείο, όπως παράδεισος μικροβίων!

Περιμένεις τον πελαργό αλλά παράλληλα «χτυπάς κάρτα»; Διάβασε από τι κινδυνεύεις και πώς να προστατευτείς!

Μαρία Μυλωνά

Πρώτα ενημερώσου...  

* Τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών ευθύνονται για τη μετάδοση οφθαλμικών νόσων, όπως είναι η επιπεφυκίτιδα, απέδειξε έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

* Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο έμβρυο, καθώς εκπέμπουν ακτινοβολία.

* Σε σύγκριση με μια λεκάνη τουαλέτας σε εργασιακό χώρο, η επιφάνεια οποιουδήποτε μέσου γραφείου φιλοξενεί 400 φορές περισσότερα βακτηρίδια.

...και στη συνέχεια κάνε αυτά: 

1. Φρόντισε να χρησιμοποιείς χαρτομάντιλα με οινόπνευμα για να απολυμάνεις την επιφάνεια της λεκάνης. Τράβηξε μία με δύο φορές το καζανάκι και πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου πριν και μετά. Σε καμία περίπτωση μην «κρατηθείς». Κινδυνεύεις από ουρολοιμώξεις, δυσκοιλιότητα και άλλα προβλήματα. 

2. Μία φορά την ημέρα «πέρνα» με μηλόξιδο τις κοινόχρηστες συσκευές και το γραφείο σου. Δεδομένου ότι οι αναθυμιάσεις των χημικών ουσιών ενοχλούν το έμβρυο, απόφυγε τη χλωρίνη και τα τοξικά καθαριστικά. 

3. Αέριζε καλά το χώρο και φόρα άνετα ρούχα, τα οποία δεν εμποδίζουν τις κινήσεις και δεν προκαλούν έντονη εφίδρωση. Θυμήσου: τα ρούχα με «ανώμαλη» ύφανση «κρατούν» τα περισσότερα μικρόβια. 

4. Μη «φυλάς» λιχουδιές και καλλυντικά στο γραφείο. Σύμφωνα με τον Τσαρκς Γκέρμπα, καθηγητή Περιβαλλοντικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, «τα σύνεργα καλλωπισμού, μαζί με τα τηλέφωνα και τις γυναικείες τσάντες, αποδεικνύονται οι πλέον επικίνδυνες "εστίες" μικροβίων». About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares