Τι θα συμβεί αν τρως πολλά ψάρια στην εγκυμοσύνη;

Να τι ισχύει για τα Ω3 λιπαρά οξέα τελικά.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Από τη μια διαβάζεις πόσο καλό κάνει η κατανάλωση ψαριών στην υγεία σου και από την άλλη σού λέμε ότι συνδέεται με υπερβολικό βάρος του παιδιού εάν είσαι έγκυος. Τι ισχύει τελικά;

Και φυσικά τα ψάρια, πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα αποτελούν μία από τις πλέον ιδανικές τροφές, που κάνουν καλό στην καρδιά, τον εγκέφαλο, ακόμα και στην ψυχολογία.

Ποιο είναι το πρόβλημα, λοιπόν;

Το γεγονός ότι περιέχουν διοξίνες, υδράργυρο, φυτοφάρμακα, βαρέα μέταλλα. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα ψάρια μπορεί να είναι περισσότερο επιβλαβή ακόμα και από το κρέας!

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σχετικά, με επικεφαλής την Λήδα Χατζή, επίκουρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, η κατανάλωση ψαριών πάνω από 3 φορές την εβδομάδα σχετίστηκε με 22% περισσότερες πιθανότητες παραπανίσιου βάρους των παιδιών μέχρι την ηλικία των 2 ετών και μάλιστα αφορούσε περισσότερο τα κορίτσια.

Δεν φτάνει να θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου, πρέπει να γνωρίζεις κι αν αυτό που βάζεις στο πιάτο σου είναι καθαρό από τοξίνες ή όχι. Δύσκολα τα πράγματα...
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares