"Είναι πιο πιθανή η δίδυμη κύηση το καλοκαίρι;"

Οι ειδικοί απαντούν.  

Μαρία Μυλωνά

Έχετε ακούσει ποτέ ότι είναι πιο πιθανό να αποκτήσετε δίδυμα, εάν μείνετε έγκυος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται ή όχι στην αλήθεια;

Υπάρχουν πολλά παράξενα φαινόμενα, όταν πρόκειται για την εγκυμοσύνη. Οι άνθρωποι λαμβάνουν υπόψη αρκετές προκαταλήψεις, όπως αυτές που σχετίζονται με το φεγγάρι, την κατανάλωση συγκεκριμένων φαγητών, ακόμα και την περίοδο της σύλληψης.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γεννιούνται περισσότερα δίδυμα διαφορετικού φύλου, αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα δίδυμα του ίδιου φύλου. Μερικοί επιστήμονες εικάζουν ότι το αυξημένο φως επηρεάζει την επίφυση, τον ενδοκρινή αδένα του σώματος που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, οδηγώντας σε μειωμένη παραγωγή μελατονίνης και μείωση της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, η οποία καθιστά πιο πιθανό το διαχωρισμό του αυγού.

Βασικά, η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει πολλαπλή ωορρηξία και να αυξήσει την πιθανότητα δίδυμων κυήσεων μεταξύ των μητέρων που είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν δίδυμα, λόγω ιστορικού στην οικογένεια ή προσφυγής σε θεραπεία γονιμότητας.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την πολλαπλή ωοθυλακιορρηξία περιλαμβάνουν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, το ιστορικό της έμμηνου ρύσεως, τη χρήση αντισυλληπτικών, την κοινωνική τάξη και τη διατροφή της γυναίκας.

Πηγή: http://www.infokids.gr/ 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares