Ποια είναι η ιδανική (και πιο ασφαλής) άσκηση για όλες της μελλοντικές μανούλες;

Μα, φυσικά, το περπάτημα.

Μαρία Μυλωνά

Το περπάτημα είναι ο πιο απλός, αποτελεσματικός και ευχάριστος τρόπος άσκησης, που μπορούν να κάνουν όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου μήνα κύησης και φυσικής κατάστασης, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου τους.

Μικρά μυστικά: 

1. Το ιδανικό είναι να γίνεται έξω στη φύση, στο πάρκο, στην παραλία αλλά αν δεν υπάρχει η δυνατότητα τότε μπορείτε να περπατάτε στο διάδρομο στο σπίτι ή στο γυμναστήριο. Αποφύγετε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία και κεντρικούς δρόμους με πολύ καυσαέριο.

2. Ξεκινήστε περπατώντας λίγα λεπτά την ημέρα για τους αρχάριους και φτάστε μέχρι τη μια ώρα για τους πιο προχωρημένους.Φορέστε άνετα ρούχα, ένα καλό στηθόδεσμο και καλά αθλητικά παπούτσια, για να αποφύγετε τους κραδασμούς!

3. Κάντε ένα ζεσταματάκι στα πόδια σας πριν ξεκινήσετε, με περιφορές των αστραγάλων και μερικές επαναλήψεις flex- coudepie. Μη ξεχνάτε ότι λόγω της αύξησης της ρελαξίνης τώρα είσαστε πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

4. Προσέξτε τη στάση του σώματός σας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Κρατήστε ίσια τη σπονδυλική στήλη, χαλαρό τον αυχένα και τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα, σε γροθιές δίπλα στα πλευρά σας.

5. Η ένταση του περπατήματος σας θα πρέπει να είναι τόση, που θα μπορείτε να έχετε μια «χαλαρή» συζήτηση με τον συνομιλητή σας. Να μην φτάνετε ποτέ σε σημείο που δεν μπορείτε να μιλήσετε. Επίσης φανταστείτε ότι έχετε μια κλίμακα από το 1-10 τις περισσσότερες φορές θα πρέπει να κυμαίνεστε από το 3 (αργό βάδισμα) μέχρι το 7 (αρκετά γρήγορο).

6. Σταματήστε αμέσως αν αισθανθείτε πόνο, ζάλη, δυσφορία, τάση για λιποθυμία, ταχυκαρδία, υπερβολική κόπωση ή ξαφνικό οίδημα.

Πηγή: http://familylife.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares