Ο σύντροφός σου θα είναι μέσα στην ώρα του τοκετού; Όχι πριν διαβάσει αυτό!

Προς τους μέλλοντες μπαμπάδες. 

Μαρία Μυλωνά

Αν και είναι δύσκολο να παρακολουθούν τη σύντροφο της ζωής τους να υπομένει τους πόνους της γέννας, οι περισσότεροι μπαμπάδες θεωρούν τη γέννηση του μωρού μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής τους.

Φυσικά, είναι ακόμα καλύτερα εάν βρίσκεστε στο πλάι της αγαπημένης σας την ώρα του τοκετού, προκειμένου να την υποστηρίξετε και να της συμπαρασταθείτε σε αυτή την εμπειρία ζωής. Τι να κάνετε:

Να είστε ενήμεροι για ό,τι χρειάζεται: Φροντίστε να έχετε συζητήσει με την έγκυο τι θέλει και τι όχι κατά τη διάρκεια του τοκετού. Είναι πολύ σημαντικό, αφού ο πατέρας είναι αυτός που θα χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη και να ενημερώσει τη μαία.

Φροντίστε τον εαυτό σας: Μπορεί η μέλλουσα μαμά να αποτελεί το κέντρο της προσοχής, αλλά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και ορισμένα για εσάς απαραίτητα πράγματα, αφού θα πρέπει πιθανώς να περάσετε το πολύ ένα βράδυ στο μαιευτήριο.

Φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι: Μη διστάσετε να παρακολουθήσετε μαθήματα ανώδυνου τοκετού παρέα με τη σύντροφο σας. Θα αποκομίσετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τοκετό και ό,τι αυτός συνεπάγεται και θα αποκτήσετε μια αίσθηση για το πώς οι υπόλοιποι μπαμπάδες θα υποδεχθούν το νέο μέλος της οικογένειας.

Προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι: Οι στρατηγικές που λειτουργούν για ορισμένες γυναίκες και κάνουν πιο ανώδυνο τον τοκετό, μπορεί να μην λειτουργήσουν για τη σύντροφό σας. Η δική σας δουλειά είναι να διακρίνετε τι είναι αυτό που λειτουργεί στη δική της περίπτωση και να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις όταν τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχήν.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά από εσάς: Ο τοκετός μπορεί να είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Από την πλευρά σας, θα πρέπει να ανακαλύψετε κάτι στο οποίο θα μπορεί να επικεντρωθεί η έγκυος και που θα της αποσπά την προσοχή.

Αποτελείτε ομάδα υποστήριξης: Αν και θα υπάρχουν πολλά έμπειρα άτομα τριγύρω για να την βοηθήσουν, η υποστήριξη του συντρόφου είναι η πιο σημαντική για την έγκυο. Κάντε ό, τι χρειάζεται, από το να τρέξετε στην καφετέρια για να της φέρετε κάτι να πιει μέχρι να διευθετήσετε τις τελευταίες λεπτομέρειες με τη μαία.

Γνωρίστε τα όρια σας: Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν μέσα στην αίθουσα του τοκετού. Φροντίστε να είστε ενήμεροι για όσα είστε πρόθυμοι να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και όσα θα θέλατε να αφήσετε στους επαγγελματίες.

Να είστε έτοιμοι να πάρετε αποφάσεις: Μόνο εσείς και η σύντροφός σας ξέρετε τι είναι αυτό που θέλετε και οι δύο, όμως εκείνη μπορεί να μην είναι σε θέση να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Φροντίστε να είστε έτοιμοι να παρέμβετε με κάποια αποφασιστική ενέργεια αν η κατάσταση το απαιτεί.

Να είστε υπομονετικοί: Σε αντίθεση με όσα βλέπετε στις ταινίες, οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν τους πόνους της γέννας πολλές ώρες πριν πάνε στο νοσοκομείο. Πολλά ζευγάρια νιώθουν πιο άνετα να περάσουν τα πρώτα στάδια του τοκετού στο σπίτι. Εκτός αυτού, πολλοί μαιευτήρες προτιμούν να περιμένετε μέχρι οι συστολές να είναι πιο τακτικές πριν ξεκινήσετε για το μαιευτήριο.

Πηγή: http://www.infokids.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares