Αυτή είναι η πιο βολική (και ανώδυνη) στάση για το θηλασμό!

Τέλος στον πόνο. 

Μαρία Μυλωνά

Η κλασσική στάση του θηλασμού, μπορεί να μοιάζει ειδυλλιακή- τουλάχιστον για τις «αρχάριες» μητέρες- αλλά απέχει κατά πολύ από την ιδανική Γιατί; Είναι δύσκολο να ελέγξεις το κεφάλι του βρέφους με τον λυγισμένο αγκώνα σου. Και ο ανεπαρκής έλεγχος είναι καθοριστικής σημασίας στο να του επιτρέψει να έχει σωστή επαφή με το στήθος σου κι επομένως να καταφέρει να θηλάσει σωστά. Άλλωστε η λανθασμένη στάση του μωρού κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι η πρωταρχική αιτία για το μάτωμα της θηλής.

Πώς μπορείς να το αποτρέψεις; Δοκίμασε τις παρακάτω στάσεις- τοποθετώντας το λαιμό και το κάτω μέρος του κεφαλιού του μωρού στο χέρι σου-  που είναι πιο βολικές:  

1. Γύρισε το μωρό στο πλάι και ακούμπησέ το σε ένα μαξιλάρι, πάνω στο στομάχι σου, φροντίζοντας το χέρι του να βρίσκεται πίσω από την πλάτη σου. Για να το θηλάσεις από το αριστερό στήθος, το δεξί σου χέρι να στηρίζει τον αυχένα και το κάτω μέρος του κεφαλιού του, ενώ ο δεξιός σου αντίχειρας και δείκτης να σχηματίζουν ορθή γωνία στο στήθος σου. 

2. Τοποθέτησε το μωρό πάνω σε ένα μαξιλάρι, γυρισμένο μπρούμυτα προς την πλευρά σου. Για να το θηλάσεις από το αριστερό στήθος, φρόντισε ώστε το αριστερό σου χέρι να στηρίζει τον αυχένα και το κεφάλι του, ο δεξιός σου αντίχειρας να ακουμπά στο στήθος και τα υπόλοιπα δάχτυλα να βρίσκονται κάτω από αυτά. Περίμενε μέχρι το μωρό να ανοίξει καλά το στόμα του και τότε φέρ' το κοντά στο στήθος σου. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares