Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Αυτή είναι η πιο βολική (και ανώδυνη) στάση για το θηλασμό!

Τέλος στον πόνο. 


Μαρία Μυλωνά

Η κλασσική στάση του θηλασμού, μπορεί να μοιάζει ειδυλλιακή- τουλάχιστον για τις «αρχάριες» μητέρες- αλλά απέχει κατά πολύ από την ιδανική Γιατί; Είναι δύσκολο να ελέγξεις το κεφάλι του βρέφους με τον λυγισμένο αγκώνα σου. Και ο ανεπαρκής έλεγχος είναι καθοριστικής σημασίας στο να του επιτρέψει να έχει σωστή επαφή με το στήθος σου κι επομένως να καταφέρει να θηλάσει σωστά. Άλλωστε η λανθασμένη στάση του μωρού κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι η πρωταρχική αιτία για το μάτωμα της θηλής.

Πώς μπορείς να το αποτρέψεις; Δοκίμασε τις παρακάτω στάσεις- τοποθετώντας το λαιμό και το κάτω μέρος του κεφαλιού του μωρού στο χέρι σου-  που είναι πιο βολικές:  

1. Γύρισε το μωρό στο πλάι και ακούμπησέ το σε ένα μαξιλάρι, πάνω στο στομάχι σου, φροντίζοντας το χέρι του να βρίσκεται πίσω από την πλάτη σου. Για να το θηλάσεις από το αριστερό στήθος, το δεξί σου χέρι να στηρίζει τον αυχένα και το κάτω μέρος του κεφαλιού του, ενώ ο δεξιός σου αντίχειρας και δείκτης να σχηματίζουν ορθή γωνία στο στήθος σου. 

2. Τοποθέτησε το μωρό πάνω σε ένα μαξιλάρι, γυρισμένο μπρούμυτα προς την πλευρά σου. Για να το θηλάσεις από το αριστερό στήθος, φρόντισε ώστε το αριστερό σου χέρι να στηρίζει τον αυχένα και το κεφάλι του, ο δεξιός σου αντίχειρας να ακουμπά στο στήθος και τα υπόλοιπα δάχτυλα να βρίσκονται κάτω από αυτά. Περίμενε μέχρι το μωρό να ανοίξει καλά το στόμα του και τότε φέρ' το κοντά στο στήθος σου. 

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.