Διατροφή για να μείνω έγκυος: Πριν ξεκινήσεις τις προσπάθειες, ξεκίνα δίαιτα!

Θέλεις να γίνεις μάνα; Πριν ξεκινήσεις τις προσπάθειες, ξεκίνα δίαιτα!

Μαρία Μυλωνά

Ένα νούμερο μικρότερο από το συνηθισμένο στα ρούχα μιας γυναίκας, θα μπορούσε να την βοηθήσει να μείνει έγκυος πιο γρήγορα, ακόμα κι αν δεν είναι υπέρβαρη!

Οι γυναίκες που έχασαν περίπου 5 κιλά πριν από τη διαδικασία της σύλληψης, τα κατάφεραν ένα δεκαπενθήμερο πιο γρήγορα, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, ο χρόνος που εξοικονομείται σημαίνει ότι οι γυναίκες που έχασαν βάρος χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με τους τρεις μήνες προσπαθειών των υπόλοιπων γυναικών. Παραδόξως, όσες γυναίκες ήταν αδύνατες επωφελήθηκαν εξίσου με όσες είχαν μερικά παραπάνω κιλά.

Η Dr. Audrey Gaskins από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ ανέλυσε δεδομένα από 1.950 γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 19 και 40 ετών. Οι πληροφορίες που συνέλεξε περιελάμβαναν το βάρος τους στην ηλικία των 18 ετών καθώς και τη στιγμή που ξεκίνησαν τις προσπάθειες για τη δημιουργία οικογένειας.

Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι τα ευρήματα δεν θα μπορούσαν να εξηγηθούν απλά από το γεγονός ότι οι υπέρβαρες γυναίκες είχαν ακανόνιστη περίοδο. Αντ’ αυτού, τα ωάρια θα μπορούσαν να είναι χειρότερης ποιότητας ή η μήτρα δεν μπορούσε να γονιμοποιήσει τυχόν αυγά που είχαν εμφυτευθεί εκεί.

Τέλος, η μελέτη διαπίστωσε ότι η αύξηση του σωματικού βάρους αποτελεί αρνητικό παράγοντα στην προσπάθεια μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδί. Έτσι, η μέση γυναίκα που αποκτά απότομα βάρος χρειάζεται περισσότερους από τέσσερις μήνες για να μείνει έγκυος.

Πηγή: http://www.infokids.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares