6 αλήθειες για τον τοκετό

Η μεγάλη μέρα "γεννά" πολλούς μύθους

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Υπέροχη, συνήθως, η εγκυμοσύνη αλλά η αλήθεια είναι πως το μυαλό σου συνεχώς βρίσκεται στο τι θα συμβεί τη μέρα που θα φέρεις στον κόσμο το μωρό σου.

Και ακούς τόσα πολλά. Και διαβάζεις ακόμα περισσότερα. Και όλες σου οι φίλες που έχουν γεννήσει σου εξιστορούν τη δική τους, προσωπική εμπειρία και έχεις λιγάκι φρικάρει. Ιδίως εάν είναι η πρώτη σου φορά και κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι σε περιμένει, αυτό είναι απολύτως φυσικό. 

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να παραμείνεις ήρεμη και να ενημερωθείς σωστά. Εδώ θα διαβάσεις 6 αλήθειες για τη μεγάλη μέρα:

1. Αν γεννήσεις με καισαρική, δεν σημαίνει ότι η επόμενη γέννα πρέπει να γίνει με την ίδια μέθοδο. 

2. Είναι καλύτερο για το μωρό να έρθει όταν εκείνο το αποφασίσει, και όχι να προκληθεί ο τοκετός, εάν φυσικά δεν υφίσταται λόγος. 

3. Είναι πολύ σημαντικό το μωρό να πιει από το γάλα της μαμάς του.

4. Ακόμα κι αν το μωρό τυλιχτεί στον ομφάλιο λώρο, κάτι το οποίο συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, μπορεί να γεννηθεί φυσιολογικά.

5. Δεν είναι απαραίτητο να σου γίνει περινεοτομή για να γεννήσεις.

6. Εάν περιμένεις δίδυμα, δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο με την καισαρική- τα δίδυμα μπορούν να γεννηθούν και με φυσιολογικό τοκετό.

Εάν έχεις την οποιαδήποτε απορία και αγωνία, που σίγουρα θα είναι πολλές και μεγάλη, μην διστάζεις να ρωτήσεις τον γυναικολόγο ή τη μαία σου. Τα forums μαμάδων δεν είναι η πλέον αξιόπιστη πηγή. 


 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares