Για με-γάλα παιδιά!

Το μυστικό για ψηλότερα παιδιά βρίσκεται... στο γάλα που έπινε η μητέρα τους στην εγκυμοσύνη, αποκαλύπτει νέα έρευνα. 

Μαρία Μυλωνά

Τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες που κατανάλωναν γάλα την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πιο πιθανό να ψηλώσουν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εφηβείας, όπως αποκάλυψε νέα έρευνα. ύψος

Ομάδα επιστημόνων εξέτασε μωρά που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και διαπίστωσε ότι το ύψος τους κατά την εφηβεία είχε άμεση σχέση με την ποσότητα γάλακτος που είχαν καταναλώσει οι μαμάδες τους όταν εκείνα ήταν ακόμα μέσα στη μήτρα.

Οι διατροφολόγοι από την Ισλανδία, τη Δανία και τις ΗΠΑ θέλησαν να εξετάσουν αν τα οφέλη από το γάλα, που παρατηρήθηκαν κατά τα πρώτα στάδια της ζωής, επεκτάθηκαν και σε μεταγενέστερα έτη. Πιο συγκεκριμένα, εξέτασαν 809 νεογέννητα κατά τα έτη 1988 και 1989, αφού πρώτα παρακολούθησαν πόσο γάλα είχαν καταναλώσει οι έγκυες κατά τη διάρκεια της κύησης. Έπειτα, μέτρησαν το βάρος και το ύψος των παιδιών αμέσως μετά τον τοκετό και επανέλαβαν τη διαδικασία σχεδόν 20 χρόνια αργότερα.

Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι οι έφηβοι και των δύο φύλων ήταν γενικά ψηλότεροι, εάν οι έγκυες μητέρες τους κατανάλωναν περισσότερα από 150ml γάλακτος καθημερινώς. Επιπλέον, στα τέλη της εφηβείας τους είχαν υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, γεγονός που υποδηλώνει μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Παλαιότερες έρευνες από Βρετανούς επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι το ιώδιο που περιέχει το γάλα θα μπορούσε να ενισχύσει το IQ των μωρών. Μάλιστα, εξέτασαν πάνω από 1.000 έγκυες γυναίκες και διαπίστωσαν ότι εκείνες που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες ιωδίου είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης και μειωμένες ικανότητες ανάγνωσης.

Πηγή: http://www.infokids.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares