Ο ύπνος θρέφει... τη γονιμότητα!

Αυτό είναι το μυστικό για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν.

Μαρία Μυλωνά

Η αϋπνία και το φως μέσα στο υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη γονιμότητα της γυναίκας, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ορμόνη μελατονίνη – η οποία προστατεύει τα ωάρια της γυναίκας από το άγχος – παράγεται στο σκοτάδι.

Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να κοιμούνται οκτώ ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας στο απόλυτο σκοτάδι, όπως συμβουλεύει ο καθηγητής Russel Reiter από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη παραγωγή μελατονίνης, φροντίστε ώστε να μην υπάρχουν ανοιχτές συσκευές μέσα στο δωμάτιο που εκπέμπουν φως όπως η τηλεόραση ή ο φορητός υπολογιστής σας.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μετάβαση από το σκοτάδι του δωματίου στο φως της ημέρας πρέπει να γίνεται ομαλά, ώστε να μην διαταράσσεται το βιολογικό ρολόι της γυναίκας.

Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να ακολουθούν την ίδια τακτική και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης -ιδιαίτερα στο τελικό τρίμηνο- αφού η έκθεση στο φως μπορεί να οδηγήσει τον εγκέφαλο του μωρού στην παραγωγή χαμηλής ποσότητας μελατονίνης, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει δυνητικά προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή του. 

Πηγή: http://www.infokids.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares