Έγκυος και συμπτώματα: 5 άγνωστα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

"Κουλά" και άγνωστα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. 

Μαρία Μυλωνά

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική και υπέροχη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι συνοδεύεται από μερικά… περίεργα συμπτώματα. Και μπορεί τα πιο γνωστά από αυτά να είναι οι λιγούρες, οι ναυτίες και τα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία της εγκύου λόγω ορμονών, υπάρχουν όμως και κάποια αλλά συμπτώματα που κανείς δε αναφέρει…

1. Παράξενα και έντονα όνειρα. Τα όνειρα κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα έντονα και με συγκεκριμένη θεματολογία. Είτε θα ονειρεύεστε ότι το μωρό σας παθαίνει κάτι κακό ( που φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί), είτε τα όνειρα σας θα είναι σεξουαλικού περιεχόμενου.

2. Έντονη φαγούρα. Καθώς το δέρμα σας τεντώνεται, λόγω των επιπλέον κιλών, θα αρχίσει να σας τραβάει, να το αισθάνεστε περισσότερο ξηρό, ενώ δεν αποκλείεται να νιώθετε και έντονη φαγούρα. Η καλή και συνεχής ενυδάτωση είναι η μόνη λύση.

3. Αμνησία. Εντάξει, δεν θα πάθατε ακριβώς αμνησία, αλλά όλο και κάτι θα ξεχνάτε ή θα δυσκολεύεστε να θυμηθείτε. Μην ανησυχείτε, μετά τον τοκετό η μνήμη σας θα επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα.

4. Δεν μου κάνουν τα παπούτσια. Σύμφωνα με έρευνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα πόδια της γυναίκας μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να χρειαστεί ακόμα και να αλλάξετε νούμερο στο παπούτσι. Και προσέξτε δεν μιλάμε για το φυσιολογικό πρήξιμο των άκρων της εγκύου, αλλά για το ότι πράγματι τα πόδια σας θα μεγαλώσουν και θα παραμείνουν έτσι και μετά τον τοκετό.

5. Ρινίτιδα των εγκύων. Ένα ακόμα παράξενο σύμπτωμα που παρουσιάζεται σχεδόν στο 30% των εγκύων είναι η ρινίτιδα, δηλαδή ένα μπούκωμα της μύτης, που δυσκολεύει την αναπνοή και που πολλές φορές συνοδεύεται από έντονη καταρροή. 

Πηγή: http://mother.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares