Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Εγκυμοσύνη και διατροφή: δεν θα παχύνεις μόνο εσύ

Να γιατί πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου στην εγκυμοσύνη


Μαρία Μυλωνά

Οι μέλλουσες μανούλες που παίρνουν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο το παιδί τους να γίνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο αργότερα στη ζωή του, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέτασαν περισσότερα από 5.000 παιδιά και τις μαμάδες τους.

Η εθνική βάση δεδομένων που χρησιμοποίησαν για τις ανάγκες της έρευνας περιείχε πληροφορίες για το δείκτη μάζας σώματος του παιδιού. Στη συνέχεια, διεξήγαγαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τις μητέρες των παιδιών, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για την εγκυμοσύνη τους. Η αύξηση του σωματικού βάρους, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαπίστωσαν ότι αυξάνουν τις πιθανότητες το παιδί να αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος από το φυσιολογικό μέχρι την ηλικία των 8 ετών.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BMC Pregnancy and Childhood», αναφέρει ότι: «Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να συμβουλεύουν έντονα τις γυναίκες να μην καπνίζουν και να εκτελούν ασκήσεις γυμναστικής μέτριας εντάσεως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για την πρόληψη της παχυσαρκίας αργότερα στη ζωή των παιδιών τους».

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.