Εγκυμοσύνη και διατροφή: δεν θα παχύνεις μόνο εσύ

Να γιατί πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου στην εγκυμοσύνη

Μαρία Μυλωνά

Οι μέλλουσες μανούλες που παίρνουν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο το παιδί τους να γίνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο αργότερα στη ζωή του, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέτασαν περισσότερα από 5.000 παιδιά και τις μαμάδες τους.

Η εθνική βάση δεδομένων που χρησιμοποίησαν για τις ανάγκες της έρευνας περιείχε πληροφορίες για το δείκτη μάζας σώματος του παιδιού. Στη συνέχεια, διεξήγαγαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τις μητέρες των παιδιών, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για την εγκυμοσύνη τους. Η αύξηση του σωματικού βάρους, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαπίστωσαν ότι αυξάνουν τις πιθανότητες το παιδί να αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος από το φυσιολογικό μέχρι την ηλικία των 8 ετών.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BMC Pregnancy and Childhood», αναφέρει ότι: «Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να συμβουλεύουν έντονα τις γυναίκες να μην καπνίζουν και να εκτελούν ασκήσεις γυμναστικής μέτριας εντάσεως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για την πρόληψη της παχυσαρκίας αργότερα στη ζωή των παιδιών τους».

Πηγή: http://www.infokids.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares