Skip to main content

SELF-LOVE

Τι οφέλη σου προσφέρει το να μειώσεις 30 λεπτά τον χρόνο οθόνης σου

Η μείωση του χρόνου οθόνης κατά 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει το άγχος και τη μοναξιά σουΟ χρόνος οθόνης είναι το επίκεντρο για πολλούς ανθρώπους, επομένως υπάρχουν τόσες πολλές εφαρμογές και προγράμματα που σας βοηθούν να τον παρακολουθείτε σήμερα. Όμως, ενώ τα προνόμια της αφαίρεσης του τηλεφώνου είναι αρκετά γνωστά, ο ακριβής χρόνος στον οποίο θα πρέπει να περιοριστείτε είναι ακόμα αρκετά ασαφής. Ευτυχώς, μια νέα ερευνητική μελέτη βρήκε επιτυχία με μια πολύ απλή αλλαγή.

Η μείωση του χρόνου οθόνης κατά 30 λεπτά ωφελεί την ψυχική υγεία

Μια πρόσφατη πειραματική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Technology, Mind, and Behavior διαπίστωσε ότι η μείωση του χρόνου οθόνης κατά 30 λεπτά κάθε μέρα μέσω της αυτο-παρακολούθησης της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βελτίωσε την ψυχολογική ευεξία.

Ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα εξέλεξαν 230 προπτυχιακούς φοιτητές σε δύο ομάδες: Η μία ομάδα έλαβε οδηγίες να περιορίσει τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά 30 λεπτά κάθε μέρα και η άλλη συνέχισε να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κανονικά.

Ο θετικός αντίκτυπος στην ψυχική υγεία συγκεκριμένα περιελάμβανε μειωμένα αισθήματα άγχους, κατάθλιψης, μοναξιάς και φόβου – μια αρκετά μεγάλη νίκη για μια τόσο μικρή αλλαγή.

Τώρα, αυτό μπορεί να μην προκαλεί αμέσως έκπληξη, αλλά η μελέτη προτείνει κάτι σημαντικό: Δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς τα κοινωνικά μέσα για να αισθανθείτε τα οφέλη. Ακόμη και μόλις 30 λεπτά την ημέρα για δύο εβδομάδες μπορεί να έχει σημαντική θετική επίδραση στην ψυχική υγεία.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι αυτή η μελέτη ήταν μια μελέτη αυτοπαρακολούθησης. Σε άλλες έρευνες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συχνά διεξάγονται παρόμοια πειράματα όπου ερευνητές διαχειρίζονται την παρακολούθηση, παίρνοντας την ευθύνη από τα χέρια των χρηστών. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι πιο ρεαλιστική και εφαρμόσιμη, ειδικά για όσους μόλις ξεκινούν το προσεγμένο τεχνολογικό ταξίδι.

Φυσικά, τα θετικά αποτελέσματα του περιορισμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα διαφέρουν για κάθε άτομο, ανάλογα με την τρέχουσα χρήση του χρόνου οθόνης και τις συνήθειές του, με τι αντικαθιστούν αυτόν τον χρόνο και τους υποκείμενους αγώνες ψυχικής υγείας. Ωστόσο, είναι ένα εύρημα που αξίζει να σημειωθεί.

Τι να κάνεις αυτό τον έξτρα χρόνο των 30 λεπτών για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ευεξίας;

Περίπατο στη φύση ή τη γειτονιά, χωρίς ακουστικά

Ανάγνωση ενός βιβλίου

Καταγραφή στο ημερολόγιό σου

Διαλογισμό

Τηλεφώνημα σε έναν φίλο

Καφέ με έναν γείτονα για κουβεντούλα

Πάρε έναν υπνάκο.

Αν βάλεις καθημερινά αυτές τις μικρές συνήθειες στη ρουτίνα σου, θα ελαττώσεις κι άλλο τον χρόνο οθόνης και θα αυξήσεις σημαντικά τις ευχάριστες στιγμές και συνεπώς τα θετικά συναισθήματα!

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Γιατί είναι απαραίτητο να αφήνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου και ως νέα μαμά

Ακόμη κι αν μόλις έφερες στον κόσμο το μωρό σου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, διατηρώντας συνήθειες που σου κάνουν καλό

SELF-LOVE

6 δημιουργικοί τρόποι για να επενδύσεις στο self-love

Όλα όσα μπορείς να δοκιμάσεις για να χαρίσεις πολύτιμο χρόνο και φροντίδα προς τον εαυτό σου

SELF-LOVE

Διαίσθηση: Πώς να μάθεις να ακούς και να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου

Ψάξε μέσα σου όλες οι απαντήσεις για τις μεγάλες ανησυχίες σου

Προτεινόμενα

ΣΙΝΕΜΑ

Halle Berry και Glenn Close συναντούν την Kim Kardashian στο νέο legal drama δια χειρός Ryan Murphy

Το οποίο θα επικεντρώνεται σε μια all-female νομική εταιρία με την Kardashian στο τιμόνι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 14 έως 21/7

Ρισκάρετε για να διεκδικήσετε αυτά που σας αναλογούν