Skip to main content

SELF-LOVE

Να γιατί η ανάγνωση βιβλίων είναι το απόλυτο self-love τελετουργικό που μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου

Ακόμη και τις μέρες που φαντάζει άπιαστο όνειρο, λίγες στιγμές χαλάρωσης με το αγαπημένο σου βιβλίο είναι απαραίτητες για την ευεξία σου.Μας χαλαρώνει και ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντές μας. Ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα μας και βρισκόμαστε νοητά σε μέρη που δεν φανταζόμασταν ποτέ. Μαθαίνουμε πληροφορίες που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πνεύματός μας. Είναι αλήθεια: η ανάγνωση βιβλίων – fiction ή και non-fiction – είναι το απόλυτο self-love τελετουργικό που μπορεί να χαρίσει κανείς στον εαυτό σου. Ακολουθούν έξι σημαντικοί λόγοι για να πειστείς και να το βάλεις πιο εμφατικά στη ζωή σου.

Διανοητική διέγερση

Η ανάγνωση προκαλεί το μυαλό μας και το διατηρεί ενεργό. Βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία, αυξάνει το λεξιλόγιο και ενισχύει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης. Η ενασχόληση με τα βιβλία διεγείρει τον εγκέφαλό μας με τρόπο που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη επίλυση προβλημάτων και αυξημένη δημιουργικότητα.

Μείωση του άγχους

Το να χαθεί κανείς σε ένα καλό βιβλίο παρέχει μια απόδραση από τα συνεχή άγχη και τις πιέσεις της καθημερινής ζωής, μειώνοντας τα αγωνιώδη συναισθήματα που κυριαρχούν στην εβδομαδιαία ρουτίνα.

Ενσυναίσθηση και Συναισθηματική Νοημοσύνη

Η ανάγνωση μυθοπλασίας, ειδικότερα, επιτρέπει το να μπει κανείς στα παπούτσια διαφορετικών χαρακτήρων και να βιώσει τα συναισθήματα και τις προοπτικές τους. Αυτή η διαδικασία αυξάνει την ενσυναίσθηση και την καλύτερη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, ενισχύοντας τελικά την πολύτιμη συναισθηματική νοημοσύνη μας.

Αυτοστοχασμός

Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να χρησιμεύσει ως άτυπος καθρέφτης για τις δικές μας εμπειρίες και συναισθήματα. Οι χαρακτήρες ή οι ιστορίες που βρίσκονται στις σελίδες των βιβλίων μπορούν πολλές φορές να έχουν απήχηση στη ζωή των αναγνωστών, οδηγώντας σε στιγμές αυτοστοχασμού και προσωπικής ανάπτυξης. Και αυτού του είδους η αυτογνωσία είναι ένα ζωτικό συστατικό της έννοιας του self-love.

Μάθηση και προσωπική ανάπτυξη

Η ανάγνωση βιβλίων λογοτεχνίας, δοκιμίων, ιστορικών και φιλοσοφικών βιβλίων ή βιβλίων αυτοβοήθειας μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και ιδέες για τη βελτίωση του εαυτού και της ζωής μας. Τα βιβλία μπορούν να είναι ο απόλυτος οδηγός μας.

Ενσυνείδητος χρόνος για τον εαυτό μας

Η αφιέρωση χρόνου στο διάβασμα είναι μια πράξη αυτοφροντίδας και αγάπης. Είναι μια σκόπιμη επιλογή του να δώσει κανείς προτεραιότητα στην ευημερία και την τροφή του εγκεφάλου του. Και σε έναν κόσμο γεμάτο περισπασμούς, έχει αυξημένη σημασία, επαναφορτίζοντας τις ψυχικές μας μπαταρίες.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Γιατί είναι απαραίτητο να αφήνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου και ως νέα μαμά

Ακόμη κι αν μόλις έφερες στον κόσμο το μωρό σου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, διατηρώντας συνήθειες που σου κάνουν καλό

SELF-LOVE

6 δημιουργικοί τρόποι για να επενδύσεις στο self-love

Όλα όσα μπορείς να δοκιμάσεις για να χαρίσεις πολύτιμο χρόνο και φροντίδα προς τον εαυτό σου

SELF-LOVE

Διαίσθηση: Πώς να μάθεις να ακούς και να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου

Ψάξε μέσα σου όλες οι απαντήσεις για τις μεγάλες ανησυχίες σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Ιουλίου

Εκμεταλλευθείτε τη δημιουργικότητα που έχετε

BLOGS

Ο Γιάννης Αγγελάκας & οι 100ºC στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου με οpening την Καλλιόπη Μητροπούλου και το Νίκο Βελιώτη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μπορείς να γίνεις επιτέλους η γυναίκα που σου αξίζεις

Γιατί το μόνο “like” που μετράει είναι το δικό σου προς τον εαυτό σου