Skip to main content

SELF-LOVE

Nature break: Γιατί το να περνάς χρόνο στη φύση είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου

Ίσως μια απόδραση στη φύση το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι απαραίτητη!



O χρόνος στη φύση ανά τακτικά διαστήματα είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, προσφέροντάς σου πολλαπλά οφέλη για την υγεία και το συνολικό σου wellbeing. Να μερικοί λόγοι, ώστε να οργανώσεις μια απόδραση εκτός πόλης το συντομότερο!

Pixel

Μείωση του στρες

Η φύση έχει ηρεμιστική και καταπραϋντική επίδραση στο ανθρώπινο μυαλό. Το να βρίσκεσαι στο φυσικό περιβάλλον μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) και να προάγει τη χαλάρωση. Τα αξιοθέατα, οι ήχοι και οι μυρωδιές της φύσης μπορούν να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις.

Ψυχική ευεξία

Η φύση παρέχει ένα απαραίτητο διάλειμμα από τις απαιτήσεις και τους περισπασμούς της καθημερινής ζωής, επιτρέποντας στο μυαλό να χαλαρώσει και να επαναφορτιστεί. Ο χρόνος στη φύση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση, αυξάνει τα συναισθήματα ευτυχίας και μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους.

Pixel

Οφέλη για τη σωματική υγεία

Οι υπαίθριες δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία ή απλώς το περπάτημα στη φύση, ενθαρρύνουν τη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης. Ο καθαρός αέρας, το φυσικό φως και η άσκηση μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσουν στη διατήρηση της συνολικής υγείας.

Ενισχυμένη δημιουργικότητα και εστίαση

Η φύση μπορεί να τονώσει τη δημιουργικότητα και να ενισχύσει την ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε. Προσφέρει μια αλλαγή σκηνικού που μπορεί να οδηγήσει σε νέες ιδέες και επίλυση προβλημάτων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση στη φύση μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική απόδοση και τη δημιουργικότητα.

Σύνδεση με το περιβάλλον

Ο χρόνος που περνάς στη φύση ενισχύει την αίσθηση της σύνδεσης με τον φυσικό κόσμο. Μπορεί να αυξήσει την εκτίμησή σου για το περιβάλλον και τη δέσμευσή σου για τη διατήρησή του. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση σκοπού και εκπλήρωσης.

Μειωμένη εξάρτηση από την τεχνολογία

Η φύση παρέχει μια ανάπαυλα από τη συνεχή ψηφιακή διέγερση της σύγχρονης ζωής. Επιτρέπει να αποσυνδεθείς από τις οθόνες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας στο μυαλό σου ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα.

Ώρα για προβληματισμό

Η ηρεμία της φύσης προσφέρει ένα ιδανικό σκηνικό για αυτοστοχασμό. Είναι ένας χώρος όπου μπορείς να σκεφτείς και να διαλογιστείς σχετικά με τους στόχους και τις προτεραιότητές σου.

Ποιοτικός χρόνος με αγαπημένα πρόσωπα

Το να περνάς χρόνο στη φύση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείς με την οικογένεια και τους φίλους σου. Παρέχει την ευκαιρία να μοιραστείτε εμπειρίες και να δημιουργήσετε χαρούμενες αναμνήσεις.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά από ένα εργασιακό burnout

Οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση που αφορά τη δουλειά και την υγεία σου

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

BEAUTY NEWS

Η Lancôme παρουσιάζει τη νέα Hypnôse Drama mascara για περισσότερο όγκο από ποτέ

Ο θρυλικός όγκος κάνει ένα θρυλικό comeback, μέσα από μια βελτιωμένη σύνθεση που είναι αναμφισβήτητα καλύτερη από ποτέ!