Skip to main content

SELF-LOVE

10 self-love resolutions για τη νέα χρονιά

Η νέα χρονιά θα είναι και η χρονιά σου αναφορικά με τη φροντίδα και την εστίαση στον εαυτό σου.



Η αλλαγή της χρονιάς επιβάλει την υιοθέτηση μιας σειράς από resolutions με εστίαση στην αγάπη για τον εαυτό μας και τη φροντίδα του, που θα κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη και θα μας κάνουν ακόμα πιο δυνατές. Ακολουθούν δέκα 10 self-love resolutions για τη νέα χρονιά που μπορείς να βάλεις κι εσύ στο πρόγραμμα

Επένδυσε στην αυτοσυμπόνια

Αντιμετώπισε τον εαυτό σου με καλοσύνη, όπως θα έκανες με έναν φίλο ή μια φίλη. Δείχνε σε εσένα κατανόηση και επιείκεια σε στιγμές δυσκολίας ή αποτυχίας.

Δώσε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα

Αφιέρωσε χρόνο για δραστηριότητες που τρέφουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σου. Είτε πρόκειται για διαλογισμό, άσκηση, διάβασμα ή άλλου είδους χόμπι, αφιέρωσε τακτικά στιγμές στη φροντίδα του εαυτού σου.

Θέσε όρια

Μάθε να λες «όχι» όταν χρειάζεται και θέσε υγιή όρια για να προστατεύσεις την ευημερία σου. Το να πεις «όχι» δεν αποτελεί εγωισμό, αλλά είναι ένας τρόπος να ιεραρχήσεις τις ανάγκες σου για να προστατεύσεις τον εαυτό σου.

Γιόρτασε τα επιτεύγματά σου

Αναγνώρισε και γιόρτασε τα επιτεύγματά σου, όσο μικρά κι αν σου φαίνονται. Ο εορτασμός ορόσημων, μεγάλων ή μικρών, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου ενισχύει τη θετική αυτοεκτίμηση.

Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη σου απέναντι στους άλλους

Καλλιέργησε την ευγνωμοσύνη απέναντι στους άλλους και την ίδια σου τη ζωή αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας τα καλά πράγματα σε αυτήν. Η τήρηση ενός ημερολογίου ευγνωμοσύνης μπορεί να βοηθήσει στην εστίαση στις θετικές πτυχές της.

Αγκάλιασε τις ατέλειες

Αποδέξου ότι οι ατέλειες είναι ένα φυσικό μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Αντί να προσπαθείς για την τελειότητα, εστίασε στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Καλλιέργησε τη θετική αυτο-ομιλία

Δώσε προσοχή στον εσωτερικό διάλογο που αναπτύσσεις με τον εαυτό σου. Αντικατάστησε την αυτοκριτική με θετικές επιβεβαιώσεις και εποικοδομητική αυτοσυζήτηση.

Επένδυσε στην προσωπική ανάπτυξη

Επένδυσε σε δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προσωπική σου ανάπτυξη. Θα μπορούσε να είναι η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, η παρακολούθηση εργαστηρίων ή η ανάγνωση βιβλίων αυτοβοήθειας.

Βάλε στη ζωή σου υποστηρικτικά άτομα

Βάλε στη ζωή σου άτομα που σε ανεβάζουν και σε υποστηρίζουν και που είσαι διατεθειμένη να κάνεις το ίδιο για αυτούς. Καλλιέργησε σχέσεις που ενθαρρύνουν και τρέφουν την αυτοεκτίμησή σου.

Εξασκήσου στην ενσυνειδητότητα

Ζήσε την παρούσα στιγμή και εξασκήσου στην ενσυνειδητότητα. Βοηθά στη μείωση του άγχους, στη βελτίωση της εστίασης και στην ενίσχυση της αυτογνωσίας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα