Skip to main content

SELF-LOVE

10 self-loving τελετουργικά για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σου

Πώς να μετατρέψεις την περίοδο των γιορτών στην απόλυτη self-loving εμπειρία.



Η περίοδος των γιορτών μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική στιγμή για να επενδύσεις στην αγάπη και τη φροντίδα του εαυτού σου, ξαναγεμίζοντας μπαταρίες και απολαμβάνοντας στιγμές θαλπωρής και χαλάρωσης. Ακολουθούν μερικές ιδέες για τελετουργίες που μπορείς να δοκιμάσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Πρωινή ρουτίνα

Ξεκίνα τη μέρα σου με μια περιποιητική πρωινή ρουτίνα από αυτές που σπάνια προλαβαίνεις να απολαύσεις στην καθημερινότητα. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει διαλογισμό, γιόγκα, σημειώσεις σε ημερολόγιο ή απλά να απολαύσεις ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ με την ησυχία σου και το αγαπημένο σου βιβλίο.

Πρακτικές ευγνωμοσύνης

Αφιέρωσε χρόνο για να αναλογιστείς αυτό για το οποίο είσαι ευγνώμων. Κατάγραψε κάθε μέρα τρία πράγματα που εκτιμάς ή για τα οποία χαίρεσαι που συνέβησαν μέσα στη χρονιά. Μπορεί να σε βοηθήσει να εστιάσεις στις θετικές πτυχές της ζωής και να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.

Ψηφιακή αποτοξίνωση

Σκέψου να κάνεις ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να περιορίσεις τον χρόνο που περνάς μπροστά στην οθόνη. Η αποσύνδεση από την τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι παρούσα και να μειώσεις το άγχος.

Περιποίηση του εαυτού σου

Περιποιήσου τον εαυτό σου με δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις καλά, είτε πρόκειται για ένα ζεστό αφρόλουτρο, μια μέρα DIY spa, ανάγνωση ενός βιβλίου ή μια μεγάλη βόλτα στη φύση.

Υγιεινή διατροφή

Αφέσου σε εορταστικές λιχουδιές, αλλά δώσε και προτεραιότητα στην καλή διατροφή με υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα. Η σωστή διατροφή μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σου και τα επίπεδα της ενέργειάς σου.

Δημιουργική Έκφραση

Ασχολήσου με μια δημιουργική δραστηριότητα που σου αρέσει, όπως η ζωγραφική, η γραφή, η μουσική ή η χειροτεχνία. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσεις και να εκφραστείς.

Θέσε όρια

Είναι εντάξει να λες όχι σε δεσμεύσεις που μπορεί να σε κατακλύσουν ψυχικά και να σου προσθέσουν επιπλέον άγχη. Δώσε προτεραιότητα στην ψυχική και συναισθηματική σου ευεξία θέτοντας όρια και αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό σου.

Συνδέσου με αγαπημένα πρόσωπα

Πέρνα ποιοτικό χρόνο με φίλους και οικογένεια που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε υποστηρίζουν. Το να περιβάλλεις τον εαυτό σου με σχέσεις που είναι πολύτιμες για σένα μπορεί να είναι απίστευτα ικανοποιητικό.

Ενσυνειδητότητα και Χαλάρωση

Κάνε ασκήσεις ενσυνειδητότητας ή ασκήσεις βαθιάς αναπνοής για να μειώσεις το άγχος και να ενισχύσεις το αίσθημα χαλάρωσης. Εξέτασε το ενδεχόμενο να δοκιμάσεις συνεδρίες διαλογισμού ή καθοδηγούμενης χαλάρωσης σαν δώρο στον εαυτό σου.

Σκέψεις για τη χρονιά που πέρασε και στόχοι για την επόμενη

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναλογιστείς την χρονιά που πέρασε και να θέσεις στόχους για την επερχόμενη.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

CELEBS

Aν Χάθαγουεϊ: Αποκάλυψε ότι γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας

«Ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου»

PETS

Βεγγαλικά, κροτίδες και σκυλάκια

Για να μην εξελιχθεί λοιπόν το Πάσχα σε εφιάλτη για το σκυλάκι σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.