Skip to main content

SELF-LOVE

Πώς να ενισχύσεις τη συγκέντρωσή σου τις μέρες που νιώθεις ότι κάνεις συνεχώς zone out

Κι όμως, γίνεται!



Η ενίσχυση της συγκέντρωσης και της εστίασής σου κατά τη διάρκεια των ημερών που βρίσκεις τον εαυτό σου να κάνει συνεχώς zone out απαιτεί έναν συνδυασμό στρατηγικών και θέλησης. Ακολουθούν μερικές αποτελεσματικές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις την εστίασή σου.

Θέσε ξεκάθαρους στόχους

Χώρισε τις εργασίες σου σε μικρότερους, διαχειρίσιμους στόχους. Σκέψου ξεκάθαρα τι πρέπει να πετύχεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δώσε προτεραιότητα σε συγκεκριμένες εργασίες

Προσδιόρισε και εστιάσε πρώτα σε εργασίες υψηλής προτεραιότητας. Αντιμετώπισε τις πιο δύσκολες εργασίες όταν τα επίπεδα ενέργειάς σου είναι ακόμα στα ύψη.

Κάνε μικρά διαλείμματα

Κάνε τακτικά μικρά διαλείμματα για να αποφύγεις την εξάντληση. Τα μικρά διαλείμματα μπορούν να ανανεώσουν το μυαλό σου και να βελτιώσουν τη συνολική σου συγκέντρωση.

Μείνε ενυδατωμένη και φάε καλά

Η αφυδάτωση και η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσουν τη γνωστική λειτουργία. Πίνε νερό τακτικά και κατανάλωσε ισορροπημένα γεύματα για να υποστηρίξεις την υγεία του εγκεφάλου.

Διαχείριση περισπασμών

Προσδιόρισε και ελαχιστοποίησε πιθανούς περισπασμούς στο περιβάλλον σου. Εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις εργαλεία ή εφαρμογές για να αποκλείσεις ιστότοπους ή ειδοποιήσεις που αποσπούν την προσοχή σου.

Δημιούργησε ένα παραγωγικό περιβάλλον

Οργάνωσε τον χώρο εργασίας σου για να μειώσεις την ακαταστασία. Έχε σωστό φωτισμό και εξαερισμό για να δημιουργήσεις μια άνετη κατάσταση.

Άλλαξε το περιβάλλον σου

Εάν είναι δυνατόν, άλλαξε τη φυσική σου τοποθεσία για αλλαγή σκηνικού. Η μετακίνηση σε διαφορετικό χώρο μπορεί να βοηθήσει να σπάσει η μονοτονία και να αυξήσει την εγρήγορση.

Παράμεινε σωματικά δραστήρια

Η τακτική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία. Ακόμη και ένας σύντομος περίπατος ή μια γρήγορη προπόνηση μπορεί να ενισχύσει την εγρήγορσή σου.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά