Ασφαλής και στην πισίνα

Πριν αφεθείς στο κολύμπι και τις βουτιές στην κοντινότερη πισίνα, ενημερώσου για τους κινδύνους της!  

Μαρία Μυλωνά

Μπορεί να βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Αυγούστου, αλλά οι μέρες της άδειάς σου είναι ακόμα μακριά; Δεν χρειάζεται να στερείσαι τα καλοκαιρινά μπάνια σου. Αν δεν έχεις κοντά σου παραλία, επίλεξε τη λύση της πισίνας. Σου λύνουμε 3 απορίες που αφορούν στην ασφαλή χρήση της.  

1. Αν το νερό μυρίζει έντονα χλώριο σημαίνει ότι είναι πιο καθαρό; 

Όχι. Η έντονη οσμή του χλωρίου μπορεί να υποδηλώνει ακατάλληλο pH ή ανεπάρκεια σε κατάλληλο χλώριο που σκοτώνει τα βακτήρια και αποτρέπει την εξάπλωση των ιών.

2. Τα μικρά παιδιά είναι πιο ασφαλή αν κολυμπούν στην πισίνα παρά στη θάλασσα;  

Υπό μία έννοια ναι. Οι πνιγμοί στη θάλασσα αποτελούν τη δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα, κυρίως σε παιδιά και εφήβους, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με την Ελληνική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό 35 παιδιά και έφηβοι. Οι πισίνες είναι ασφαλέστερη επιλογή, καθώς το παιδί βρίσκεται διαρκώς υπό επιτήρηση από εκπαιδευμένο προσωπικό (ναυαγοσώστες).

3. Το χλώριο σκοτώνει τα μικρόβια, επομένως δεν κινδυνεύω να κολλήσω; 

Λάθος. Τα βακτήρια που προκαλούν διάρροια μπορούν να επιβιώσουν αρκετή ώρα, ώστε να προλάβουν να μεταδοθούν και σε άλλους. Αν αντιμετωπίζεις το συγκεκριμένα πρόβλημα, καλό είναι να αποφύγεις το κολύμπι σε πισίνα. 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares