Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

ΑΥΤΕΣ οι 2 συνήθειες σου κλέβουν ύπνο και σε γεμίζουν στρες

Αντίο, μάτι-γαρίδα!


Φύλλις Νικολάου

Άσχημα νέα, άγχος για τη δουλειά ή απλά εκείνο το τελευταίο cocktail που, αντί να σε νυστάξει, σε έχει φέρει σε κατάσταση υπερέντασης. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που βρίσκεσαι να μετράς προβατάκια, τα χαμένα «Ζζζζ» φαίνεται να σου δημιουργούν περισσότερο άγχος. Αυτό τουλάχιστον τονίζουν νέες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες τα άτομα που χάνουν ώρες ύπνου δηλώνουν πιο αγχωμένα από εκείνα που τηρούν ευλαβικά το καθιερωμένο οκτώρο. Αν ανήκεις και εσύ στην πρώτη ταλαιπωρημένη ομάδα, τότε διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποιες 2 συνήθειες σου κλέβουν τον ύπνο!

1. Πατάς συχνά το snooze: Μπορεί το ξυπνητήρι σου να έχει τον ήχο σειρήνας, αλλά ακόμα κι έτσι το χέρι σου πατάει αντανακλαστικά το κουμπί της αναβολής για να ξεκλέψεις 10 λεπτά ύπνου ακόμα, κι άλλα 10 λεπτά ακόμα και άλλα 10 λεπτά ακόμα. Πού είναι το κακό με αυτή τη συνήθεια; Πέρα από το γεγονός ότι μάλλον αργείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, αποσυντονίζεις το βιολογικό ρολόι σου, μιας και στην πραγματικότητα δεν ηρεμεί το σώμα σου ώστε να είναι έτοιμο να ξυπνήσει. Το αποτέλεσμα μάλιστα αυτή της αναβλητικής συνήθειας είναι να κυκλοφορείς σαν ζόμπι όλη μέρα. Με άλλα λόγια, ρύθμισε το ξυπνητήρι για μια συγκεκριμένη ώρα και μην (την) ξαναπατήσεις (με το) snooze!

2. Δεν έχεις σταθερό ωράριο: Και με αυτό εννοούμε ότι η ώρα που τελικά φτάνεις να γύρεις το κορμί σου δεν είναι ποτέ, μα ποτέ, η ίδια. Μπορεί οι λόγοι που συμβαίνει αυτό να είναι διάφοροι (π.χ. από τη δουλειά μέχρι τα ξενύχτια με τις φίλες σου), αλλά αυτή η κακή συνήθεια όχι μόνο σε αποσυντοντίζει, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να κάνεις κακό και ανήσυχο ύπνο. Με άλλα λόγια, όπως δίνεις ραντεβού με τις φίλες σου, δώσε σταθερό ραντεβού με το κρεβάτι σου και φρόντισε να μείνεις εκεί για τουλάχιστον 7-8 ώρες.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας