Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

ΑΥΤΑ είναι τα συμπληρώματα διατροφής που χρειάζεσαι

Θα σώσουν την υγεία σου! 


Μαρία Μυλωνά

Ω-3 λιπαρά οξέα (ιχθυέλαια)

Πώς θα σε ωφελήσει: Τα Ω-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος, των αρθρώσεων, του δέρματος, των αγγείων και του εντέρου. Πολλές ασθένειες του νευρικού συστήματος συνδέονται με χαμηλή πρόσληψη Ω-3 λιπαρών.

Πώς θα τα λάβεις: Φρόντισε να καταναλώνεις τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα 100-150 γρ. λιπαρά ψάρια (σολομό, σκουμπρί, κολιό, ρέγκα, σαρδέλα, πέστροφα). Άλλες καλές πηγές είναι το σουσάμι και το σησαμέλαιο, τα καρύδια και το καρυδέλαιο. Είναι καλό όμως να παίρνεις επιπλέον συμπλήρωμα Ω-3 λιπαρών οξέων. Ιδνική επιλογή είναι το μουρουνέλαιο.  

Βιταμίνη D

Πώς θα σε ωφελήσει: Η βιταμίνη D βελτιώνει τη δράση της ινσουλίνης και τη ρύθμιση του σακχάρου και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Φαίνεται πως περιορίζει τον κίνδυνο για σκλήρυνση κατά πλάκας, χρόνιες φλεγμονοπάθειες και λοιμώξεις, καρδιαγγειακές νόσους και διάφορους τύπους καρκίνου, όπως του προστάτη, του παχέος εντέρου και του μαστού. 

Πώς θα τη λάβεις: Με την έκθεσή σου στον ήλιο, αλλά και μέσω της διατροφής, π.χ. από το μουρουνέλαιο, παχιά ψάρια όπως ο σολομός, η ρέγκα, η σαρδέλα και ο τόνος, το βούτυρο και ο κρόκος του αυγού. Ειδικά αν είσαι υπέρβαρη, ηλικιωμένη ή με σκουρόχρωμη επιδερμίδα, το καλύτερο είναι να σε παραπέμψει ο γιατρός για μέτρηση της της εν λόγω βιταμίνης.

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε! 

Αν θέλεις να λάβεις τα τόσο ωφέλιμα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαζί με την πολύτιμη Βιταμίνη D3, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το αυθεντικό Νορβηγικό μουρουνέλαιο αρκτικού κύκλου MOLLER’S (σε υγρό) ή το συνδυασμό μουρουνέλαιου και ιχθυέλαιου MOLLERS (σε κάψουλες).

mollers.jpg

Για να μάθεις περισσότερα για την ποιότητα και τις προδιαγραφές καθαρότητας MOLLER’S, μπορείς να ζητήσεις να σου αποστείλουν το σχετικό φυλλάδιο από τον εισαγωγέα: Apollonian Nutrition, 16χλμ. Λεωφ. Σπάτων, Αθήνα, τηλ. 210-8100008, www.apolloniannutrition.gr

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας