Αρτηριακή πίεση: 3 τρόποι να την ρίξεις ΤΩΡΑ

Με τη δύναμη της φύσης! 

Μαρία Μυλωνά

Τρεις νέες έρευνες δίνουν εναλλακτική στους ασθενείς που πάσχουν από υπέρταση. Αν, λοιπόν, κι εσύ ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία, φρόντισε να:

1. ...μην δουλεύεις υπερβολικά. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια σε 24.000 άτομα, εκείνοι που δουλεύουν περισσότερες από 41 ώρες την εβδομάδα έχουν 15% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση, ενώ για όσους εργάζονται 51 ώρες ο κίνδυνος αυξάνεται ως και κατά 17%. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι υπερωρίες δεν αφήνουν τον απαραίτητο χρόνο για άσκηση και σωστή διατροφή.  

2. ...κάνεις σύντομους περιπάτους. Μόλις 45 λεπτά περπάτημα αρκούν για να μειώσουν την αρτηριακή πίεση κατά 5%, υποστηρίζουν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Indiana. Για καλύτερα και πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, διαίρεσε αυτό το χρόνο σε μικρότερα διαστήματα. Η συστηματική αερόβια άσκηση, όπως το περπάτημα, γυμνάζει τα τοιχώματα των αρτηριών, διατηρώντας τα πιο εύκαμπτα και υγιή.   

3. ...επιλέγεις με προσοχή τι τρως. Τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες, μπορούν να ρίξουν την τιμή της πίεσης 3 με 7 βαθμούς, δείχνει μελέτη σε 25 υπέρβαρες γυναίκες και άντρες από το Κέντρο Διατροφικής Έρευνας στο Beltsville των ΗΠΑ. Το ψωμί ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι καλές πηγές φυτικών ινών. Προτίμησε τα αχλάδια, καθώς εκτός από φυτικές ίνες έχουν και κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares