Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Γιατροσόφια για το κρυολόγημα: άμεση αντιμετώπιση

2 ροφήματα για άμεση αντιμετώπιση του κρυολογήματος


Φύλλις Νικολάου

Λίγο το κρύο των ημερών, λίγο αυτή η «δολοφονική» γρίπη που έχει ρίξει τους μισούς φίλους σου στο κρεβάτι για ημέρες, λίγο εκείνο το "γραντζουνισματάκι" που νιώθεις στο λαιμό σου, κι έχεις βρεθεί να αγκαλιά με τις βιταμίνες σου. Για να βοηθήσεις το ανοσοποιητικό σου να υψώσει γερές άμυνες κόντρα στο κρυολόγημα και τη γρίπη, μπορείς να το ρίξεις στην απόλαυση. Πώς; Με αυτά τα δύο ροφήματα (ή, αν θες, μαγικά φίλτρα ή... γιατροσόφια) που θα βρεις παρακάτω!

1. Πονάει ο λαιμός σου; Πιες ένα ζεστό ρόφημα με πορτοκάλι. Τι περιέχει; Πορτοκάλι για να στοκάρεις σε βιταμίνη C και να καταπολεμήσεις το κρυολόγημα, μέλι, η κατανάλωση του οποίου σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Jahrom έχει ως αποτέλεσμα τη «λήξη» των ενοχλητικών συμπτωμάτων του κρυολογήματος 48 ολόκληρες ώρες νωρίτερα και γλυκάνισο, ο οποίος περιέχει σικιμικό οξύ, τη βασική πρόδρομη ένωση για την παραγωγή πολλών αντιγριπικών φαρμάκων. 

Πώς θα το φτιάξεις το γιατροσόφι: Ρίχνεις σε ένα κατσαρολάκι 1 φλ. χυμό πορτοκάλι, 1/8 φλ. νερό, 1/8 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, 2 μοσχοκάρφια, 1 ξυλάκι κανέλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο και τα ζεσταίνεις μέχρι πάρουν μια βράση. Αποσύρεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνεις 2 κ.γ. μέλι και ανακατεύεις καλά.

2. Νιώθεις ότι ανεβάζεις πυρετό; Πιες κουρκουμά στην υγειά σου! Με ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, ο κουρκουμάς βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τα κρυολογήματα, τον βήχα και τη γρίπη. Ταυτόχρονα, χάρη στην ουσία λιποπολυσακχαρίτη, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Συνδυασμένο δε με το επίσης πανίσχυρο κάρδαμο, το οποίο έχει ισχυρές αντιικές ιδιότητες, σίγουρα θα καρδαμώσεις!

Πώς θα το φτιάξεις το γιατροσόφι: Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι 1 φλ. γάλα, 2 σπόρους κάρδαμο, 2 μοσχοκάρφια, 1 ξυλάκι κανέλα. Μόλις πάρουν μια βράση, αποσύρεις από τη φωτιά. Αφήνεις το γάλα να κρυώσει για 5 λεπτά, προτού προσθέσεις 1/2 κ.γ. κουρκουμά. Σουρώνεις το μείγμα σε μια κούπα και ετοιμάσου να κατατροπώσεις τη γρίπη!

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.