Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

12 tips για να ζεις καλύτερα

Ξεκίνα από τώρα... 


Τζίνα Σπάρτακου

Απλά καθημερινά πράγματα που όλοι οι ψυχολόγοι, διατροφολόγοι, γυμναστές, γιατροί, θεραπευτές χρόνιων πόνων, τα λένε και τα ξαναλένε κάθε μέρα. Και γιατί δεν ξεκινάμε από τα πιο βασικά που θα μας γεμίσουν ενέργεια, θετική διάθεση, υγεία και όρεξη για ζωή; Ο χρόνος μας μετράει από τώρα:

1. Το πρωί αφιέρωσε 10 με 15 ολόκληρα λεπτά στον εαυτό σου: για να κάνεις τον πρωινό σου χαιρετισμό στον ήλιο, για τις αναπνοές σου, για να δεις την ανατολή από το μπαλκόνι, να ακούσεις τα πουλάκια που κάνουν πάρτι, να απολαύσεις αυτή την ησυχία του πρωινού, να αγγίξεις τα μπουμπούκια στη γλάστρα. Και μην παραλείπεις ποτέ το πρωινό. Όχι σκέτο καφέ και έξω από την πόρτα.

2. Τρώγε φυσικά και αγνά: μπορεί κάθε μέρα να είμαστε στο τρέξιμο. Όμως ένα μαγειρευτό φαγάκι, μια βιολογική σαλάτα και τα φρούτα μας, είναι ότι καλύτερο για την υγεία και την διάθεσή μας. Μην φορτώνεις τον οργανισμό σου με συσκευασμένα τρόφιμα και σκουπίδια. Φουσκώνεις και αρρωσταίνεις χωρίς να το καταλάβεις.

3. Μη ξεχνάς το νερό: δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο για τον οργανισμό, καθώς το νερό καθαρίζει όλο το σύστημα και σε βοηθά να χωνέψεις.

4.Ψάξε τις σούπερ τροφές: υπάρχουν οι καλές τροφές και οι σούπερ τροφές που αν καταναλώνεις τακτικά, θα δεις μεγάλη διαφορά στην αντοχή και την διάθεσή σου. Αμύγδαλα, αβοκάντο, μπρόκολο και blueberries είναι πρώτα στη λίστα!

5. Να γελάς: και ο κόσμος αμέσως θα σου το ανταποδώσει.

6. Η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά πρέπει να το ξεπεράσεις: μόλις πάρεις τα πρώτα σκληρά μαθήματα της φουλ πραγματικότητας, θα δεις ότι μόνο αν κάνεις ότι δεν έγινε τίποτε και το ξεπεράσεις μπορείς να επιβιώσεις.

7. Σταμάτα να μισείς και να θυμώνεις: η ζήλια, η ανάγκη για εκδίκηση και η μόνιμη τσατίλα, θα σου χαλάσουν το στομάχι και την υγεία και δεν θα βγει και τίποτε.

8. Γιατί να τα παίρνεις όλα τόσο βαριά:  Όλα ξεπερνιούνται, να είσαι σίγουρη. Ακόμη και αυτά που τώρα φαίνονται βουνό, σε μερικά χρόνια που θα ξεθωριάσουν, θα σου φαίνονται αστεία…

9. Είναι οκ να κάνεις λάθη: και δεν χρειάζεται να είσαι και τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου και να τον χαστουκίζεις κάθε φορά που θυμάσαι την λάθος κίνηση. Ξεπέρνα το και προχώρα.

10. Το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα είναι πολύ σχετικό: η ζωή είναι απολύτως δική σου και πρέπει να την ζήσεις όπως εσύ θέλεις. Και όχι όπως την θέλει η μαμά σου, ή ο σύζυγός σου.

11. Ποτέ δεν είναι αργά για να μαθαίνεις πράγματα: ποτέ…

12. Σήκω από τον καναπέ: αυτό είναι το τελευταίο αλλά σημαντικότερο tip για καλή διάθεση και υγεία. Όσο γυμνάζεσαι και περπατάς, ή κολυμπάς, τόσο πιο πολύ θα αντέχεις, θα φτιάχνει το σώμα σου και θα είσαι χαρούμενη ότι κάνεις κάτι για τον εαυτό σου.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.