Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Δεν ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ τι ξέρει για σένα ο σύντροφός σου

Κι όμως (σε) μυρίζει!


Φύλλις Νικολάου

Κάθε γυναίκα έχει το δικό της ξεχωριστό... άρωμα. Και με αυτό δεν εννoούμε εκείνο το μικροσκοπικό μπουκαλάκι που κουβαλάς μαζί σου στην τσάντα σου και προαναγγέλλει την είσοδό σου σε κάθε χώρο!

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν φέρνει τα πάνω-κάτω στις σχέσεις των δύο φύλων, αποκαλύπτοντας ότι οι άντρες... μυρίζονται τη γονιμότητα! Οι μελετητές ζήτησαν από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα να πέσουν για ύπνο φορώντας ένα T-Shirt κατά τις γόνιμες ημέρες του κύκλου τους (συνήθως της 13η-15η ημέρα μετά την τελευταία τους περίοδο). Επιπλέον, τους ζήτησαν να επαναλάβουν την ίδια διαδικασία μια ακόμη φορά, φορώντας άλλο Τ-Shirt, τις ημέρες που η γονιμότητά τους χτυπάει... χρεωκοπία. Πέρα από αυτό, στις συμμετέχουσες απαγορεύτηκε κάθε είδους σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της έρευνας, καθώς και η χρήση οποιουδήποτε καλλυντικού, απορρυπαντικού και αποσμητικού με άρωμα.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές παρουσίασαν τα (φορεμένα) T-Shirt σε μια ομάδα αντρών, ζητώντας τους να τα βαθμολογήσουν με βάση τη μυρωδιά τους! Από τα 21 T-Shirt που μύρισαν,οι άντρες έκριναν ως πιο θελκτική και σέξι τη μυρωδιά που ανέδυαν 14 από αυτά. Ποια ήταν αυτή; Εκείνη των φερομονών, των ορμονών δηλαδή που ενισχύουν την ερωτική επιθυμία και έλξη και εκκρίνονται και από τα δύο φύλα. Για πολλά χρόνια, μάλιστα, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι οι φερομόνες δεν ανιχνεύονται από τη μύτη μας. Ωστόσο, νέα στοιχεία δείχνουν ότι γίνονται αντιληπτές από το όργανο VNO στη μύτη, το οποίο, με τη σειρά του, ενεργοποιεί και «ξυπνά» τα σεξουαλικά αισθήματά μας. 

Αν, λοιπόν, ο σύντροφός σου επιμένει (με μαθηματική ακρίβεια) να τα λέτε στο κρεβάτι τις γόνιμες μέρες σου, είναι γιατί τις... μυρίζεται!

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»