Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στην καθημερινότητα σού προκαλεί στρες; 4 τρόποι να το νικήσεις

Κάθε κατεργάρης... 


Μαρία Μυλωνά

Εντάξει, είναι γεγονός: Το να επιστρέψεις στους ρυθμούς της δουλειάς μετά από τις διακοπές είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν αυτή η επιστροφή σηματοδοτείται από εκνευρισμό, ανία και στρες. Κι όμως! Υπάρχουν τρόποι να την κάνεις πιο ανώδυνη! Ποιοι είναι αυτοί; 

• Απόφυγε τον καφέ: Μπορεί να σου είναι απαραίτητος -ιδιαίτερα αυτή την εποχή που πρέπει ξυπνάς νωρίς, ωστόσο η καφεΐνη που περιέχει αυξάνει τον εκνευρισμό. Προτίμησε να πίνεις νερό ή χυμούς φρούτων, οι οποίοι συμβάλλουν στην αποβολή των στρεσογόνων τοξικών. Εναλλακτικά, προτίμησε τον ντεκαφεϊνέ.

• Φάε λίγη μαύρη σοκολάτα: Κι αυτό γιατί αυξάνει τα επίπεδα των χημικών ουσιών του εγκεφάλου, τα οποία ευθύνονται για τη χαλάρωση. Ένα κομμάτι είναι αρκετό για να νοιώσεις καλύτερα.  

• Βάλε σε τάξη το συρτάρι του γραφείου σου: Εκτός από χρήσιμη διαδικασία (για ευνόητους λόγους) μπορεί να αποτελέσει και ένα καλό αγχολυτικό. Εκτός από τα έγγραφά σου, μπορείς να φυλάξεις μέσα σ’ αυτό και οτιδήποτε σου φτιάχνει τη διάθεση: μία αγαπημένη φωτογραφία, μία μινιατούρα από το αγαπημένο σου άρωμα, ένα μικρό ραδιόφωνο κ.λπ.

• Κατανάλωσε υδατάνθρακες: Θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια ενώ αυξάνουν και τα επίπεδα της «νιώθω καλά» ορμόνης σεροτονίνης, η οποία μπορεί να σε ανεβάσει.   

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»