Το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στην καθημερινότητα σού προκαλεί στρες; 4 τρόποι να το νικήσεις - AllYou.gr

Search

 

Το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στην καθημερινότητα σού προκαλεί στρες; 4 τρόποι να το νικήσεις

Κάθε κατεργάρης... 

> ΥΓΕΙΑ ::
31 Αυγούστου 2015
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Εντάξει, είναι γεγονός: Το να επιστρέψεις στους ρυθμούς της δουλειάς μετά από τις διακοπές είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν αυτή η επιστροφή σηματοδοτείται από εκνευρισμό, ανία και στρες. Κι όμως! Υπάρχουν τρόποι να την κάνεις πιο ανώδυνη! Ποιοι είναι αυτοί; 

• Απόφυγε τον καφέ: Μπορεί να σου είναι απαραίτητος -ιδιαίτερα αυτή την εποχή που πρέπει ξυπνάς νωρίς, ωστόσο η καφεΐνη που περιέχει αυξάνει τον εκνευρισμό. Προτίμησε να πίνεις νερό ή χυμούς φρούτων, οι οποίοι συμβάλλουν στην αποβολή των στρεσογόνων τοξικών. Εναλλακτικά, προτίμησε τον ντεκαφεϊνέ.

• Φάε λίγη μαύρη σοκολάτα: Κι αυτό γιατί αυξάνει τα επίπεδα των χημικών ουσιών του εγκεφάλου, τα οποία ευθύνονται για τη χαλάρωση. Ένα κομμάτι είναι αρκετό για να νοιώσεις καλύτερα.  

• Βάλε σε τάξη το συρτάρι του γραφείου σου: Εκτός από χρήσιμη διαδικασία (για ευνόητους λόγους) μπορεί να αποτελέσει και ένα καλό αγχολυτικό. Εκτός από τα έγγραφά σου, μπορείς να φυλάξεις μέσα σ’ αυτό και οτιδήποτε σου φτιάχνει τη διάθεση: μία αγαπημένη φωτογραφία, μία μινιατούρα από το αγαπημένο σου άρωμα, ένα μικρό ραδιόφωνο κ.λπ.

• Κατανάλωσε υδατάνθρακες: Θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια ενώ αυξάνουν και τα επίπεδα της «νιώθω καλά» ορμόνης σεροτονίνης, η οποία μπορεί να σε ανεβάσει.   Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

5 θησαυροί της φύσης για να πεις "Bye" στο άγχος!

Τι να το κάνεις το χάπι, όταν με αυτά θα είσαι happy;

Η νύφη έσκασε!

Sos tips για να μη λιώσεις από την ζέστη στο γάμο.