4 απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν να δεις την αλήθεια... κατάματα

Τον ήλιο και τα μάτια σου!   

Μαρία Μυλωνά

Όταν κολυμπάω ή κάθομαι κάτω από ομπρέλα, πρέπει να φοράω γυαλιά;

Ναι. Η θάλασσα είναι ένας τεράστιος καθρέπτης που αντανακλά το φως του ήλιου. Το ανακλώμενο φως είναι εξίσου επικίνδυνο με το απευθείας. Το ίδιο ισχύει και με την άμμο, επομένως, μην ξεχνάς να φοράς τα γυαλιά σου ακόμη και όταν κολυμπάς ή κάθεσαι στην παραλία κάτω από ομπρέλα.

Έχω κάνει εγχείρηση λέιζερ για τη μυωπία. Τα μάτια μου κινδυνεύουν λιγότερο από τον ήλιο; 

Όχι. Η εγχείρηση δεν προστατεύει τα μάτια σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Θα πρέπει να φοράς καλά γυαλιά ηλίου όπως και όλοι οι άλλοι. 

Από το να φοράω ακατάλληλα γυαλιά ηλίου, είναι προτιμότερο να μη φοράω καθόλου; 

Φορώντας γυαλιά ηλίου, νιώθεις ότι προστατεύεσαι από τον ήλιο και μένεις περισσότερες ώρες εκτεθειμένη, ενώ ταυτόχρονα οι κόρες των ματιών διαστέλλονται λόγω των σκουρόχρωμων φακών για να μπαίνει περισσότερο φως στο μάτια. Όμως η απουσία απορροφητικών φακών και οι διεσταλμένες κόρες, έχουν ως αποτέλεσμα έχει ως αποτέλεσμα να περνάει μεγαλύτερο μέρος των βλαβερών ακτινών UVA και UVB στα μάτια σου, προκαλώντας σε βάθος χρόνου ανεπανόρθωτες βλάβες. 

Έχω ξηροφθαλμία. Η ηλιακή έκθεση βοηθά;  

Δεν υπάρχει κανένα βιολογικό όφελος από την άμεση έκθεση των ματιών στον ήλιο. Μάλιστα, πολλές φορές αυτή είναι που ευθύνεται για την εμφάνιση άμεσων και χρόνιων παθήσεων, όπως ξηροφθαλμία, βλεφαρίτιδα και φωτοκερατίτιδα. Τέτοιου είδους ασθένειες, λοιπόν, όχι μόνο δε βελτιώνονται από την ηλιακή έκθεση, αλλά συνήθως επιδεινώνονται.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares