Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Εσύ ξέρεις πόσο χρονών είναι η καρδιά σου;

Μήπως να... το ψάξεις; 


Μαρία Μυλωνά

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε από τον αμερικανικό φορέα υγείας Centers for Disease Control and Prevention, εκτιμάται πως 3 στους 4 ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν “ηλικία καρδιάς” μεγαλύτερη από τη χρονολογική τους ηλικία, γεγονός που τους θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Η ηλικία της καρδιάς ενός ανθρώπου προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική ηλικία, το δείκτη μάζας σώματος και έναν αριθμό παραγόντων κινδύνου για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό, όπου συμπεριλαμβάνονται η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και ο διαβήτης.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 50 πολιτείες και πληροφορίες από μια μεγάλη, συνεχιζόμενη έρευνα (Farmingdale Heart Study), οι ερευνητές κατέληξαν πως σε περίπου 69 εκατομμύρια Αμερικανούς ενήλικες από 30 έως 74 ετών η ηλικία της καρδιάς τους είναι μεγαλύτερη από την πραγματική τους ηλικία. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι μισοί άντρες και 2 στις 5 γυναίκες έχουν ηλικία καρδιάς πάνω από πέντε χρόνια μεγαλύτερη από την χρονολογική τους ηλικία. Η μέση καρδιαγγειακή ηλικία ήταν 8 χρόνια μεγαλύτερη από τη χρονολογική για τους άντρες, κατά μέσο όρο, και 5 χρόνια για τις γυναίκες.

Στην ηλικία της καρδιάς παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος ζωής και ορισμένες συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν και σταδιακά να αντιστρέψουν το επιβαρυντικό αυτό αποτέλεσμα” δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Tom Friede. “Όλοι αξίζουμε να είμαστε νέοι στην καρδιά!”

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα